Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy 60% Grenache a 40% Syrah vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Vallée du Rhône - Côtes du Rhône Village - suché.
Cuvée získalo jméno podle 45. rovnoběžky, která probíhá některými vinicemi vlastněnými vinařstvím Paul Jaboulet. Víno má rubínovou barvu. Decentní a hladká vůně s příjemnými květnatými a ovocnými tóny sladkého koření. Chuť je harmonická, kultivovaná, středně dlouhá s
pevnou kostrou a dobře zapracovanou tříslovinou. Jedná se o nejznámější víno z Côtes du Rhône.
Rodinnou firmu Jaboulet založil v roce 1834 Antoine Jaboulet. Specializuje se na vína z oblasti Vallée du Rhone. Vinifikace je velmi dlouhá s vyzráváním v dubových sudech. V 80.letech minulého století vybudovala nedaleko Tain nové vinařství a sklepy, kde je uloženo přes jeden
milion lahví. Původní sklepy v Tain l´Hermitage používá pro zrání vín v dubových sudech. Společnost vlastní 91 hektarů vinic. Nejprestižnější z nich jsou kamenité terasy Hermitage, kde se polovina prací musí dělat ručně, bez použití mechanizace. Klenotem rodiny Jaboulet je víno
Hermitage La Chapelle, považované za jedno z nejlepších vín Francie. Jméno mu dala kaplička na kopci nad městečkem Tain, kterou nechal postavit v roce 1235 rytíř Gaspard de Stérimberg po návratu z křížové výpravy. Poté požádal královnu Blanku Kastilskou o svolení usadit
se na tomto kopci jako poustevník (francouzsky Ermitage- poustevna ). Dnes tak na památku jeho hrdinství nese jméno celá apelace Hermitage. Kapličku v roce 1929 koupila firma Jaboulet, je stále jejím majetkem.
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy 40% Grenache, 30% Syrah, 15% Cinsault, 10% Carignan, 5% Mourvedre vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Vallée du Rhône - Côtes du Rhône - suché.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Rodinnou firmu Jaboulet založil v roce 1834 Antoine Jaboulet. Paul Jaboulet Ainé se specializuje na vína z oblasti Vallée du Rhone . Vinifikace je velmi dlouhá s vyzráváním v dubových sudech. V 80.letech minulého století firma vybudovala nedaleko Tain nové vinařství a sklepy, kde je uloženo přes jeden milion lahví. Své původní sklepy v Tain l´Hermitage dnes používá pro zrání vín v dubových sudech. Společnost vlastní 91 hektarů vinic. Nejprestižnější z nich jsou kamenité terasy Hermitage, kde se polovina prací musí dělat ručně, bez použití mechanizace. Klenotem rodiny Jaboulet je víno Hermitage La Chapelle, považované za jedno z nejlepších červených vín Francie. Jméno mu dala kaplička na kopci nad městečkem Tain, kterou nechal postavit v roce 1235 rytíř Gaspard de Stérimberg po návratu z křížové výpravy. Poté požádal královnu Blanku Kastilskou o svolení usadit se na tomto kopci jako poustevník (francouzsky Ermitage- poustevna ). Dnes tak na památku jeho hrdinství nese jméno celá apelace Hermitage. Statečnému rytíři vzdala hold i rodina Jabouletů, když po něm pojmenovala své nejlepší bílé - Hermitage Le Chevalier de Stérimberg. Kapličku v roce 1929 koupila firma Paul Jaboulet Ainé a ta je stále jejím majetkem. „Toto monumentální víno využívá nejlepšího potenciálu kvality, který nabízí odrůda Syrah. Ochutnal jsem toto víno dvakrát nebo třikrát v životě a Hermitage La Chapelle 1961 vždy zůstává jedním z mých favoritů. Jeho komplexnímu aroma a vůni se nic nevyrovná...
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.