Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

Naše dezertní vína

Rozšířené vyhledávání produktů

Zvolili jste detailní vyhledávání , to znamená , že o tom co je dobré opravdu víte své ... proto Vás upozorňujeme ,že jste opustili pole pro zákazníky ,kteří si neví rady sami se svými zdivočelými chyťovými pohárky a raději vnímají pochutiny dle nejrůznějších článků z médií od renomovaných až po ty ,které by možná stálo za to zakázat ... Děkujeme Vám že máte vlastní názor , jste tu správně ... Nyní můžete postupně zadávat jednotlivá kritéria a nalézt to co opravdu hledáte ....

Druh produktu:
Poddruh:
Země původu:
Barva:
Charakter:
Typ, odrůda:
Ročník:
Podtyp, přívlastek:
Výrobce, značka:
Oblast:
Podoblast:

Likérová vína

Zdánlivě nesrozumitelný výraz „fortifikovaný“ má výstižný český ekvivalent „dolihovaný“, jenž leccos napoví o charakteru vín s tímto přídavným jménem v názvu. Fortifikovaná neboli dolihovaná vína jsou taková, do kterých se buď před, během nebo po kvašení přidává alkohol. Do této kategorie spadá každé víno s přídavkem alkoholu, ať už je suché, či sladké, červené i bílé, a to bez ohledu na rozdíly ve vinifikaci. Zatímco běžná tichá vína obsahují 8,5–15 % obj. alkoholu, dolihovaná vína 16–24 %. K n...Více informací

Ledová vína

Nejstarší dochované záznamy o výrobě ledového vína pochází z roku 1794 z oblasti Franconia, kdy k jeho výrobě zřejmě přispěl nenadálý mráz. K většímu rozšíření výroby ledových vín došlo v průběhu 20. století, kdy se začalo vyrábět ve většině severských vinařských států. Mezi nejznámější výrobce patří kromě našich zemí zejména Německo, Švýcarsko, Rakousko, Slovinsko a od roku 1983 i Kanada.U nás se s výrobou ledových vín začalo v druhé polovině devadesátých let 20. století, mezi přívlastková vína...Více informací

Slámová vína

Slámové víno patří mezi přívlastková vína, k jehož výrobě jsou použity hrozny, z nichž se odpařila část vody. Pro slámová vína je typický vysoký zbytek přírodního cukru, obvykle nižší obsah alkoholu a vysoká extraktivnost. Náročnost a rizikovost výroby se odráží ve výsledné ceně slámových vín.První dochované záznamy (staré minimálně 2800 let) popisující výrobu vína přirozeným vysoušením hroznů pocházejí z Kypru. Hrozny sklizené na sopečných vinicích byly sušeny na slunci a z takto získaných cibé...Více informací

Výběry z bobulí a cibéb

Více informací
 
 
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru