Bílé šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Pinot noir, Pinot meunier a Chardonnay vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Champagne - Brut
Plénitude 2 je druhou reinkarnací Dom Pérignon, která se trpělivě propracovala na novou, vyšší úroveň a navždy se zapsala do historie. Po zhruba 15 letech pomalé proměny ve sklepích Dom Pérignon akceleruje svoji energii a stoupá k opravdovému vrcholu zářivé, živoucí vitality.
Po mimořádně tuhé a suché zimě přišly začátkem dubna silné mrazy, které způsobily značné ztráty na úrodě. Z jednoho extrému do druhého – koncem května se začaly zvyšovat teploty a vlna veder přinesla regionu Champagne nejteplejší léto za posledních 53let. Zrání hroznů urychlilo vedro a k překvapení všech se 21. srpna začalo se sklizní. Byla to nejranější sklizeň v Champagne od roku 1822, která přinesla zralou a zdravou úrodu.
Kontrastní povětrnostní podmínky během roku nakonec vedly k pozoruhodně šťavnatým, vysoce koncentrovaným hroznům, které připomínají legendární ročníky 1947, 1959 a 1976.
Buket se odhaluje ve spirále. Z květinové jemnosti lípy se vynořuje šedá, pražená, popelavá mineralita tak typická pro Dom Pérignon. Objevuje se chuť sušených meruněk, poté kandovaných malin a fíků. Svěžest citronové verbeny, bílého pepře a rozmarýnu se nečekaně na okamžik zvedne, než se ponoří do temnoty koření a kořene lékořice.
Je to robustní víno, které vás osloví a vtáhne, je více hmatatelné a živé než aromatické. Jako vlna je postaveno na rytmickém vývoji – prorazí a pak se začne rozvíjet. Oplývá velkorysostí a strukturou, než se stáhne do hluboké, temné vertikality, která se pomalu táhne k hořkému, jódovému tónu v závěru.
Servírujte ideálně při 10–12 °C. Podávejte ve velké vinné sklence. Potenciál ke zrání při dobrém uchovávání v chladném temném místě bez vibrací je 10–15 let.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.