Růžové šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 90% Pinot noir a 10% Chardonnay vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Champagne - Dry - suché.
Cuvée odhaluje aroma lesních jahod. Chuťové pohárky probudí nádech lehké kyselosti, které spolu se zralým ovocem vytváří lahodný, nasládlý a šťavnatý závěr. Šampaňské potěší, jak gurmány par excellence, tak znalce či začátečníky.
V roce 1855 se obchodník se šampaňským Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství
schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. V letech 1888 - 1893 ovládli četné světové
výstavy. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne. Toto šampaňské nazval „ Fleur de Champagne"", protože mu připomínalo vůni a
jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků. Vinice se rozkládají na 200
hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru"" v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru"" v Montagne de Reims. Celkem 40% produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.
Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.
V roce 1855 se obchodník se šampaňským vínem Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. S postupem času si vinařství vybudovalo velmi dobrou pověst zejména díky své odbornosti. V letech 1888 - 1893 ovládli četné výstavy v Barceloně, Monaku, Moskvě a Paříži. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Krátce po roce 1911, kdy region Champagne prošel svou první revolucí a kdy převzal oficiální klasifikaci šampaňských vinic, Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne. Toto šampaňské nazval „Fleur de Champagne", protože mu připomínalo vůni a jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků.
Vinice Duval-Leroy se rozkládají na 200 hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru" v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru" v Montagne de Reims. Celkem 40% produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.
Vinný sklep rodiny Duval-Leroy je jedním z prvních, který využívá solární fotovoltaické panely. Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.