Lehce těžší a výraznější rum, ve kterém se ve větší míře projevují sudy po bourbonu a whisky, ve kterých zrál minimálně 10 let. Potěší i příznivce whiskey.
Na ostrově Antiqua , kde je tento skvělý rum doma, je tento rum známý pod názvem Cavalier. Jeho exportní název je English Harbour.
S ohledem k prostředí ve kterém zraje jej lze označit za velmi dobře zralý. Mnoha medailemi oceněný English Harbour 5 YO, 10 YO,25 YO. Vynikající jsou samostatně nebo jako přísada doluxusních mixovaných nápojů. Vůně je nádhernou komplexní směsí kokosového ořechu, třešní a kouře.
Chuť má po dlouhém zrání v malých dubových sudech skvělou vyváženou chuť s mírným náznakem skořice, dubu a sušeného ovoce. Rum pro opravdové znalce.
Aroma: zprvu jemné, s vyváženými tóny ožehnutého dřeva, citrusů, sušeného ovoce, vanilky a spáleného cukru, poté náznaky kokosu, skořice a tropických květin.
Chuť: máslové bonbony, hutná káva, pečená jablka, ožehnuté cedrové dřevo, které přetrvává až do závěru
Zakončení: náznak koření (kardamom, rozmarýn), karamel, zralé ostružiny
Výběr získaných ocenění:
96 bodů ze 100 points Wine Enthusiast Magazine (2009)
93 bodů ze 100 a Gold The Beverage Tasting Institute (2010)
Ostrov Antigua, byl objeven Kryštofem Kolumbem v roce 1493, ten ho pojmenoval po známém kostele ve španělské Seville „Santa Maria la Antigua". Ostrov však zůstal nekolonizován až do roku 1632, kdy ho obsadili Angličané. Ostrov byl pro Brity důležitý jako námořní základna, protože hluboké zátoky poskytovaly loďstvu dobrou ochranu před divokým počasím, včetně hurikánů. Nejvýznamnějším z těchto přirozených přístavů je English Harbour v jihovýchodní části ostrova. Na ostrově se vyrábí i stejnojmenný rum.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.