Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Falanghina 90% a Fiano 10% vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Molise - suché.
Slámově žlutá barva. Buket je velmi svěží s tóny vyzrálého ovoce, zejmé na broskví a meruněk. Chuť je svěží dlouhá a suchá s příchutí ovoce a mandlí. Delší v perzistenci s vynikající kyselinkou.
Nejlepší požitek s nejrůznějšími pokrmy na bázi mořských ryb. Vynikající k mušlím svatého Jakuba. Plody moře. Lehčí předkrmy.
Poloha - Mantarosa, CRU Ramitello, vinice nedaleko Campomarino. Nadmořská výška cca 100 metrů nad mořem. Jílovité půdy.
Vedení ré vy systé mem Trellis. Hustota výsadby 4400 keřů.
Průměrné stáří keřů 22 let. Velikost vinice 8 hektarů.
Vinifikace - ruční sběr hroznů v říjnu. Kontakt se slupkami za studena mezi 24 - 36 hodinami. Kontrolovaná fermentace při nižších teplotách 16 - 18° C v nerezových tancích. Kompletní malolaktická fermentace. Produkce 20 tis. lahví.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
V Di Majo Norante je šlechtická rodina, která je spjata s kultivací vína již od 18. století. Hlavním cílem je produkce kvalitních vín z lokálních odrůd. Vinařství Di Majo Norante se nachází na usedlosti Markýze Norante ze Santa Cristina v jihoitalském regionu Molise podél Jadranského moře. Molise je nejméně proslaveným regionem celé Itálie. Jedná se o malý kousek země mezi regiony Puglia a Abruzzo. I přes to se Molise z historického hlediska řadí mezi velmi významné regiony. O kultivaci vína zde zde hovoží již v letech 500 p.n.l., kdy byl region osídle přeřímanskými civilizacemi Sanniti a Osci. Réva zde má ideální podmínky. Tvoří je především vynikající půdní složení, Apeniny a Jardanské moře. O tom ostatně svědčí i zařazení dvou oblastí do apelačního systému DOC. Jsou to Biferno DOC, pojmenováno podle největší řeky Molise, a údolí mezi Jadranem a Apeninami, Pentro di Isernia DOC.
Na usedlosti rodiny Norante se pečlivě věnují kultivaci révy již od 18. století. O tom svědčí rozsáhlé sklepy, které dodnes slouží ke zrání vín. Inovace přišla ovšem až v 60. letech 20. století. Přešněji v roce 1968, kdy Luigi Di Majo postavil zcela novou moderní cantinu, kterou nazval Di Majo Norante. Také stávající vinohrady byly rozšířeny i do oblasti Ramitello, kde se réva těší vynikající expozici.
Současný majitel Alessio Di Majo pracuje ve svých sklepích bok po boku s exelentním enologem Riccardem Cotarella, aby byla zajištěna co možná nejvyšší konzistentní kvalita vín Di Majo Norante.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.