Kategorie
Dios Vinotéka,víno (https://vinoteka.dios.cz/)

dnm,Abel Tesseron založil svoji koňakovou firmu v roce 1905. V té době se spoléhal na dvě vinice situované v nejlepší části celé oblasti. První se nacházela v Grande Champagne (Boneuil), druhá potom v Petite Champagne (Saint-Surin). Zavedl dlouhodobou strategii vytváření zásob „eaux-de-vie“ (živé vody prvotních destilátů), ukládaných v kryptě ze 12. století. Tyto staré a vzácné poklady byly, kromě toho, že si získaly velké uznání v kruzích znalců, vždy vyhledávány známými obchodníky s koňakem, kteří věděli, že kvalita tesseronských „eaux-de-vie“ je velmi vysoká a bude více než vhodná pro výrobu jejich vlastních finálních směsí. 

Dnes firma prodává koňaky pod vlastním jménem Tesseron, které pocházejí z vlastních dlouholetých zásob. Koňaky Tesseron užívají kategorii než X.O. (Extra Old). To podle francouzských pravidel znamená, že ani jedna z „eaux-de-vie“ komplexní kompozice není mladší šesti let. Obvykle ale bývají o dost starší. Nejstaršímu Tesseronu Lot No. 29 je 75 let. 

gžhžýáýíNa vinicích Tesseron rostou všechny tři odrůdy vinné révy, používané k výrobě koňaku: Ugni Blanc, Folle Blanche a Colombard, což je poměrně neobvyklé. V této oblasti totiž Folle Blanche a Colombard prakticky vymizely, protože jejich pěstování je náročné a výnosy jsou nízké. Tyto odrůdy jsou ale důležité, jelikož dodají konečné směsi další, výjimečnou dimenzi. Hrozny se sklízejí začátkem podzimu během teplých a slunečných dní. Kvasí se tak, aby vyprodukovaly slabší a kyselejší víno s obsahem alkoholu asi 8 %.Destilace probíhají za přísné kontroly v období od 1. října do 31. března následujícího roku. Koňaky Tesseron jsou podrobeny dvojité destilaci v měděných kotlíkových aparaturách, ohřívaných přímým plamenem. Pro zrání se používá pouze „srdce“ destilace - tedy hlavní nejčistější podíl.

Chladné a vlhké sklepy Tesseron, pocházející ze 12. století, byly původně kryptou místního kostela. Zde jsou mladé destiláty uloženy do starých dubových sudů a ponechány tiše vyzrávat v sudech z limousinského dubu po mnoho let. 

Míšení je velkým uměním, které se získává po mnoho let. Koňaky Tesseron mají velkou hloubku a komplexnost. Hlavní sklepmistr vytváří delikátní směs za použití všech tří odrůd: Ugni Blanc pro zakulacenost, Folle Blanche pro jemnost a Colombard pro sílu a hloubku. Každá odrůda, každý sud, dodá konečné směsi svůj vlastní speciální „odstín“.

crevtbznumioficiální stránky značky ...

Nebyly nalezeny žádné položky.
 
Vaše příspěvky
NOZUT7xFrX
Oz4JbVmPr
You've really helped me unsndrtaed the issues. Thanks.

XcT4W4k6iQ
4BjLuwHGK46s
Salam,ZarinaMy family and my two daughters akan ke korea this 26th April 2012 and we'll be leaving on 4th april 2012.. Tapi saya nak hired to...

gL9bxUDmnxse
0phHmhGHp
My English couoinicatmmn isn’t so good butprobably I understand everything. Thank u so well for that awesome blog message. I jolly be glad r...

  Nahoru