Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Frankovka vypěstovaných na moravských vinicích vinařské podoblasti Mikulovské v obci Mikulov - suché.
Terroir viniční trati Pod valtickou.
Tmavá barva. Intenzivní vůně s tóny višňového džemu a santalového dřeva. Chuť je plná, kořenitá. Víno zrálo v dubových sudech.
Analytické hodnoty.
Alkohol: 14,0%
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Kyselina: 4.8 g/l
Vinařství se sídlem ve Valticích, v hlavním městě vína, hospodaří na 27 ha vlastních vinic. Bílá vína jsou jemně aromatická s vůní květin, doplněná medolipových akcenten, který je dotvářen zráním vín v dubových sudech. Červená vína se vyznačují vůní po lesním ovoci a džemu. Vybrané partie vín zrají v barikových sudech. Sortiment doplňují vína Grand cuvée bílé a Grand cuvée červené, které výběrem vhodných odrůd a typu vín vytváří zajímavé kompozice a předčí svou komplexností i vína odrůdová.
Vinice se nacházejí ve Valticích v biosférické rezervaci - Dolní Morava. Viniční tratě Kačisdorfské pole, Pod Reistnou, Knížecí vyhlídka, Sacny a Hintertály, dávají do vínku nezaměnitelnou bohatost vůní, chutí a harmonie. V důsledku rovného a trvale udržitelného využívání přírodních zdrojů
a zlepšení vztahů mezi člověkem a přírodou, firma hospodaří s využitím biologické ochrany ve vinicích. Vinařství bylo iniciátorem založení spolku VOC Valtice.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Ve Valticích, městě vínu zaslíbenému, v kraji, kde se setkává Lednicko-valtický areál se zvlněnou poetickou krajinou vinorodého Rakouska, ve městě, které je po věky synonymem vinařství v jeho nejkoncentrovanější a nejhutnější podobě, se nachází firma MORAVÍNO s.r.o.
Firma svým objemem patří mezi středně velké výrobce vína. Odpovědným přístupem ke kvalitě, ke kterému zavazuje genius loci Valtic, se již před mnoha lety zařadila mezi prvotřídní firmy s následně velmi dobrým postavením na trhu.
MORAVÍNO s.r.o. hospodaří na 17 ha vlastních vinic. Vinice se nacházejí na vynikajících viničních tratích - Kačisdorfské pole, Pod Reistnou a Knížecí vyhlídka, které dávají hroznům do vínku nezaměnitelnou bohatost aromat chutí a harmonie. Moderní technologie, ve které je uplatňována maximální šetrnost a minimalizace zásahů při zpracování vzácné suroviny, umožňuje získání bílých, červených i růžových vín, která svým osobitým charakterem nenechají žádného konzumenta lhostejným.
Bílá vína těží z bohaté a výrazné aromatičnosti květin s vyzrálým medolipovým akcentem, která je doplněna rozsáhlou škálou chutí citrusů a jižního ovoce. Červená vína se vyznačují nevtíravou, ale výraznou vůní po lesním ovoci, v chuti přechází od ovoce až ke kávě a čokoládě. Strukturu tvoří nasládlé třísloviny, které v dochuti dokreslují harmonii vína.
Růžová vína jsou svěží, ovocně aromatická, s jedinečným odrůdovým charakterem. Dobře vychlazená se stávají při posezení s přáteli letní poezií. Fantazie tvůrce cuvée, který výběrem vhodných odrůd a typů vín vytváří zajímavé kompozice- cuvée bílá i červená, dává vzniknout vínům, která často předčí svou komplexností vína odrůdová.
Vybrané partie vín pro nejnáročnější zákazníky zrají ve velkých dubových sudech a některá červená vína v sudech barikových. Tato vína, bohatá na ušlechtilé tóny vanilky, skořice, pražené kávy, ligninu a deskriptorů cizokrajného dřeva vhodně doplňují sortiment.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.