Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Grenache, Syrah, Cinsault a Mourvedre vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti povodí řeky Rhone - Gigondas - suché.
Rubínově červená barva. Komplexní a intensivní bouquet černého rybízu, ostružin a třešní se stopami pražených kakaových bobů. Velmi hluboká chuť, plné tělo s čerstvým aroma třešní a kakaa. Dlouhý dozvuk na velmi atraktivních a hedvábných taninech.
Vinifikace: Ruční sběr a třídění hroznů. Odstopkování, stlačení k prasknutí, studená předfermentační macerace při 120C po dobu 4 dnů, macerace na slupkách po dobu 25 dnů pro Grenache a 35 dnů pro Syrah a Mouvédre, stlačení klobouku při maceraci, 2x přečerpání během fermentace.
Zrání 12 měsíců v sudech demi-muid o objemu 600l a dubových sudech 1-3 použití.
Doporučujeme k pečenému hovězímu masu a casserole.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
V roce 1859 založil Christophe Ogier společnost obchodující s vínem a pojmenoval ji Ogier et Fils. O několik let později došlo ke spojení vinařství Ogier s Bessac Caves des Papes.
Tak se vinařství Ogier Caves des Papes stalo jedním z nejvýznamnějších v Údolí Rhony se sídlem v samotném srdci Chateauneuf-du-Pape.V 80.letech 18. století jistý Edouard Amouroux zakoupil vinice v oblasti Chateauneuf-du-Pape.
V roce 1905 víno pocházející z jeho vinařství vyhrálo zlatou medaili na International Fair v Liége v Belgii. V roce 1920, Léonce Amouroux rozvinul rodinné vinařství a přejmenoval jej na Chateauneuf-du-Pape „Clos de l´Oratoire".
Se začátkem nového milénia se Ogier Caves des Papes spojil s Léoncem Armouroux a jeho Clos de l´Oratoire des Papes .
Vinice Ogier Caves des Papes se rozprostírají v menších údolích kolem Chateauneuf-du-Pape. Půda je zde různorodá, převážně kamenitá, vinice jsou posety valouny zvanými „gillets", které jsou typické pro tuto apelaci . Díky tomu, že valouny přes den pohlcují sluneční teplo a poté ho v noci uvolňují,
pomáhají hroznům lépe dozrát.Sklepy Ogier Caves des Papes jsou jedny z nejstarších a největších v Chateauneuf-du-Pape - pojmou až 12 000 hektolitrů vína. Jednou z předností těchto sklepů jsou rozdílné sudy, díky nimž víno získává ojedinělé vlastnosti.
Využívají zde především velké konické sudy, které pojmou 115 hl vína, které se využívají ke zrání odrůdy Grenache, která je náchylná na přílišnou oxidaci. Dalším typem jsou sudy „foudres" - dubové sudy, které pojmou 30-85 hektolitrů a které pomáhají vyzdvihnout ovocitost hroznů a zároveň přináší jemný dotek dubu, který však nezastírá
odrůdovou charakteristiku. Menší „demi-muids" sudy, vyrobené z francouzského dubu a schopné pojmout 600 litrů, se nejlépe hodí pro zrání mocných vín obsahujících Syrah jako základní odrůdu.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.