Mimo označení 18 let udává výrobce na etiketě ještě rok destilace. Jednotlivé roky destilací se od sebe nijak zásadně neliší, i když jemné rozdíly naleznete pokud se vžijete hlouběji, protože každý ročník má svůj individuální charakter.
Tato whisky byla destilovaná v roce 1994. Má zářivě středně zlatou barvu, její vůně je slabě rašelinová, chutná po ostružinách a citronu. Dokončení je hřejivé.
Hladce zdůrazňuje přírodní charakter Knockando. Zraje v sudech po Sherry.
Palírna Knockando byla založena r. 1898. Jako první z palíren ve Skotsku byla elektrifikována (na samém počátku 20. stol.). V r. 1969 prošla rekonstrukcí, při níž byl zdvojnásoben počet kotlů. V současnosti je jejím vlastníkem společnost United Distillers.
Palírna dodává na trh single malt whisky od r. 1978 a neoznačuje ji podle stáří, ale podle ročníku destilace. Přestože je palírna Knockando osmým největším výrobcem single malt whisky, jako single se zpracovává pouze 8% její produkce, zbytek se používá do míchaných whisky značek J&B and Spey Royal. Většina whisky zraje v sudech po sherry. Říká se o ní, že dokonalosti dosahuje již po 12-15 letech zrání.Whisky plněné jako ročníkové jsou míchané z několika sudů z odpovídajícího ročníku a jeden ročník se výrazně neliší od druhého i když jemné rozdíly zde být mohou.
Palírna většinou nestáčí whisky označené stářím, ale spíše podle toho, kdy jsou podle názoru vedení palírny v nejlepší kvalitě. Označovány jsou potom podle roků destilace. Standardní verze Knockando bývá stará cca mezi 12-ti až 14-ti lety, pro trh v USA se vyrábí také jako 18-ti a 21 letá.Specialitou jsou ročníkové whisky, více než 20-ti letá Knockando Single Cask, 21 až 24 leté Knockando Extra Old Reserve, 20-ti až 22 leté Knockando Master´s Reserve. Ke stému výročí palírny byly vyrobeny 12-ti až 14-ti leté Konckando 100 Years Distillers Centenary. Pro francouzské trhy se vyráběla Knockando Slow Matured.
Nezávislá plnění jsou velmi vzácná a vyjímečná, protože palírna se tomu brání.
Palírna Knockando byla založena r. 1898. Jako první z palíren ve Skotsku byla elektrifikována (na samém počátku 20. stol.). V r. 1969 prošla rekonstrukcí, při níž byl zdvojnásoben počet kotlů. V současnosti je jejím vlastníkem společnost United Distillers.
Palírna dodává na trh single malt whisky od r. 1978 a neoznačuje ji podle stáří, ale podle ročníku destilace. Přestože je palírna Knockando osmým největším výrobcem single malt whisky, jako single se zpracovává pouze 8% její produkce, zbytek se používá do míchaných whisky značek J&B and Spey Royal. Většina whisky zraje v sudech po sherry. Říká se o ní, že dokonalosti dosahuje již po 12-15 letech zrání.Whisky plněné jako ročníkové jsou míchané z několika sudů z odpovídajícího ročníku a jeden ročník se výrazně neliší od druhého i když jemné rozdíly zde být mohou.
Palírna většinou nestáčí whisky označené stářím, ale spíše podle toho, kdy jsou podle názoru vedení palírny v nejlepší kvalitě. Označovány jsou potom podle roků destilace. Standardní verze Knockando bývá stará cca mezi 12-ti až 14-ti lety, pro trh v USA se vyrábí také jako 18-ti a 21 letá.Specialitou jsou ročníkové whisky, více než 20-ti letá Knockando Single Cask, 21 až 24 leté Knockando Extra Old Reserve, 20-ti až 22 leté Knockando Master´s Reserve. Ke stému výročí palírny byly vyrobeny 12-ti až 14-ti leté Konckando 100 Years Distillers Centenary. Pro francouzské trhy se vyráběla Knockando Slow Matured.
Nezávislá plnění jsou velmi vzácná a vyjímečná, protože palírna se tomu brání.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.