Bio whiskey, ve které se perfektně doplňují čtyři druhy zrna - oves, sladový ječmen, žito a pšenice. Tahle lahůdka uzrála v opálených dubových sudech k dokonalosti. Čeká vás smetanově jemná chuť banánu, vanilky a karamelu s překvapivě dlouhým kořeněným finišem. V malé destilérce KOVAL rozhodně vědí, co dělají.
Malá rodinná destilérka KOVAL vyrábí whiskey výhradně z bio surovin nejvyšší kvality. Zakládá si také na kontrole kvality v celém průběhu výroby. Od nákupu zrna od místních farmářů až po finální produkt si všechno zajišťují sami. Můžete si tak být jistí, že se vaší lahvi dostalo náležité péče.
KOVAL Four Grain je raritní whiskey, která nemá ve světě obdoby. Kombinuje čtyři různá zrna: oves, sladový ječmen, žito a pšenici. Počkala si na vás v opálených sudech z amerického dubu, kde získala na charakteru.
Po přivonění si můžete vychutnat jemnou souhru ovoce, vanilky a karamelu. První doušek pak přinese smetanově jemnou chuť s tóny sladu, banánů, vanilky, pomerančové kůry a špetky pepře. Finiš je příjemně dlouhý a kořeněný.
Mikropalírna Koval byla založena v roce 2008, jedná se o první lihovar založený v městě Chicago od prohibice.Veškeré suroviny jako obilí, ovoce, byliny a květiny pochází z okolního regionu Midwest, stejně jako my všichni.
Naši zakladatelé, Robert a Sonat Birnecker, se vzdali akademické kariéry, aby pokračovali v tradici Robertových předků z Rakouska, kteří zde provozovali tradiční malý lihovar. Zavázali se pokračovat v rodinném podniku s vysokou kvalitou svých produktů z ekologického zemědělství.
Koval vyrábí destiláty ze 100% bio obilí, aby se zamezilo v praxi obvyklých nákupů a tím tzv. pre-made neutrální obilných destilátů. Všechno co vyrábíme je certifikováno jako ekologické bio a košér, a my jsme na to zatraceně hrdí.
Název Koval je hebrejského původu a znamená "kovář", toto slovo ale také odkazuje na "černé ovce", nebo někoho, kdo dělá něco nečekaného nebo neobvyklého.
Sonatin pradědeček získal slovo Koval jako jeho přezdívku, když ve věku 17 let, překvapil svou rodinu a emigroval z Vídně do Chicaga na začátku 19.století. Shodou okolností, příjmení Robertova dědečka (po jehož boku se Robert naučil umění destilace) je Schmid, tedy z německého Kovář.
Sonat a Robert si vybrail název Koval pro své výrobky ke cti oba těchto neobyčejných mužů.
Více se dozvíte na
www.koval-distillery.com
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.