Tahle whiskey je unikát. Jako první je vyrobená ze 100% bio prosa. V malé destilérce KOVAL se mu dostalo pečlivého zpracování od zrnka až k lahvi. Tu vaši by dokázali vystopovat až k farmáři, který dodal suroviny. Potěší specifickou chutí kořeněného obilí s tóny sladkého tropického ovoce. Přivítejte novou generaci americké whiskey.
Dva rakouští intelektuálové zanechali akademické kariéry a navázali na rodinnou tradici výroby destilátů. Tak vznikla v roce 2008 malá destilérka KOVAL, která se hrdě hlásí k titulu černé ovce ve světě whiskey.
Její přístup je skutečně jedinečný. Pracuje výhradně s bio lokálními surovinami, které zpracovává od zrna až k lahvi. Díky tomu má absolutní kontrolu nad celým výrobním procesem. Na jeho konci je jen to nejlepší - takzvané srdce destilátu. Nic jiného se k zákazníkům nedostane.
KOVAL Millet Single Barrel Whiskey je první whiskey vyrobená z farmářského bio prosa. Tahle obilnina je velmi populární v Asii a Africe, ale Evropa a Amerika ji nikdy nedokázala plně docenit. To se teď změní.
Jantarově zlatá prosná whiskey zrála v opálených sudech z amerického dubu, které daly vyniknout její specifické chuti. Čekají vás výrazné tóny obilí, koření a sladkého tropického ovoce s příjemně krátkým, čistým finišem. Připijte na zdraví nové škole americké whiskey.
Mikropalírna Koval byla založena v roce 2008, jedná se o první lihovar založený v městě Chicago od prohibice.Veškeré suroviny jako obilí, ovoce, byliny a květiny pochází z okolního regionu Midwest, stejně jako my všichni.
Naši zakladatelé, Robert a Sonat Birnecker, se vzdali akademické kariéry, aby pokračovali v tradici Robertových předků z Rakouska, kteří zde provozovali tradiční malý lihovar. Zavázali se pokračovat v rodinném podniku s vysokou kvalitou svých produktů z ekologického zemědělství.
Koval vyrábí destiláty ze 100% bio obilí, aby se zamezilo v praxi obvyklých nákupů a tím tzv. pre-made neutrální obilných destilátů. Všechno co vyrábíme je certifikováno jako ekologické bio a košér, a my jsme na to zatraceně hrdí.
Název Koval je hebrejského původu a znamená "kovář", toto slovo ale také odkazuje na "černé ovce", nebo někoho, kdo dělá něco nečekaného nebo neobvyklého.
Sonatin pradědeček získal slovo Koval jako jeho přezdívku, když ve věku 17 let, překvapil svou rodinu a emigroval z Vídně do Chicaga na začátku 19.století. Shodou okolností, příjmení Robertova dědečka (po jehož boku se Robert naučil umění destilace) je Schmid, tedy z německého Kovář.
Sonat a Robert si vybrail název Koval pro své výrobky ke cti oba těchto neobyčejných mužů.
Více se dozvíte na
www.koval-distillery.com
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.