Poctivá bio žitná whiskey z první chicagské palírny od dob prohibice. Kdybyste chtěli, dopátráte se až k farmáři, který dodal suroviny pro výrobu té vaší. KOVAL totiž o své whiskey pečuje od zrnka až po lahev. V téhle výjimečné lahůdce vás čeká znamenitá kombinace chutí: zázvor, koření, lehký dotek javorového sirupu, kandovaného ovoce a smetany. Ochutnejte budoucnost americké whiskey.
Malá rodinná destilérka KOVAL je představitelem nové generace amerických palíren. Během prvních 10 let své existence posbírala přes stovku mezinárodních ocenění a mezi nezávislými malovýrobci jí patří jedna z předních příček. Rozhodně by neměla ujít vaší pozornosti.
Zakládá si na kvalitě vstupních surovin a absolutní kontrole nad výrobním procesem. Od nákupu zrna u lokálních farmářů až po plnění lahví. Výsledná whiskey je nekompromisně čistá a obsahuje pouze to nejlepší z destilačního procesu - takzvané srdce destilátu.
KOVAL Rye Whiskey zraje v nových dubových sudech, opálených pro větší intenzitu chuti. Je to whiskey pro každou příležitost. Jemná, harmonická, nepříliš hutná. Voní po dubovém dřevě, vanilce, karamelu a ovoci.
Na patře vás čeká vyvážená chuť obilovin a koření se sladkostí javorového sirupu, karamelu a kandovaného ovoce. Finiš je delší, než by člověk na první ochutnání předpokládal.
Mikropalírna Koval byla založena v roce 2008, jedná se o první lihovar založený v městě Chicago od prohibice.Veškeré suroviny jako obilí, ovoce, byliny a květiny pochází z okolního regionu Midwest, stejně jako my všichni.
Naši zakladatelé, Robert a Sonat Birnecker, se vzdali akademické kariéry, aby pokračovali v tradici Robertových předků z Rakouska, kteří zde provozovali tradiční malý lihovar. Zavázali se pokračovat v rodinném podniku s vysokou kvalitou svých produktů z ekologického zemědělství.
Koval vyrábí destiláty ze 100% bio obilí, aby se zamezilo v praxi obvyklých nákupů a tím tzv. pre-made neutrální obilných destilátů. Všechno co vyrábíme je certifikováno jako ekologické bio a košér, a my jsme na to zatraceně hrdí.
Název Koval je hebrejského původu a znamená "kovář", toto slovo ale také odkazuje na "černé ovce", nebo někoho, kdo dělá něco nečekaného nebo neobvyklého.
Sonatin pradědeček získal slovo Koval jako jeho přezdívku, když ve věku 17 let, překvapil svou rodinu a emigroval z Vídně do Chicaga na začátku 19.století. Shodou okolností, příjmení Robertova dědečka (po jehož boku se Robert naučil umění destilace) je Schmid, tedy z německého Kovář.
Sonat a Robert si vybrail název Koval pro své výrobky ke cti oba těchto neobyčejných mužů.
Více se dozvíte na
www.koval-distillery.com
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.