Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Langhe - suché.
V současné době jsou naši výrobci, ""tradicionalisté"" v módě. Je lichotivé vidět, tisk a velkospotřebitele stále více chválit tento seznam výrobců jako vrchol ligy. Nicméně jsem viděl vinařské trendy přicházet a odcházet, a žebříček není to, co se počítá. Důležité je, jak tito lidé pracují den co den, jejich oběti, jak skvělé jsou jejich vinice, dlouhodobé zaměření na to, co je nejlepší pro vína, a v rovnici samozřejmě hraje roli jejich charakter. Ať už proto, že víno je hrubé, špinavé, předražené, všechny tyto lidské atributy zapůjčují svou váhu finálnímu produktu, kterým je víno. V poslední době již pro mě není dostatečné, že víno je přírodní nebo mimořádné, ale holistický obraz vinařství, který se vynořuje, musí dávat smysl. Nejsem pronásledovatel hvězd a pyšním se mírně narcistickytím, že mám velmi dobrý nos na další objevení vína. Není to opravdu tak těžké. Je to součet dílků, které, když přijdou společně, vytváří kouzlo. Pokud si tyto komentáře čtou někteří začínající producenti vína, prosím, nenechte se odradit. Řím nebyl postaven za jeden den, ale je to celkový přístup snažit se dosáhnout ke hvězdám, který odděluje zrno od plev.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Giovanni Canonica je skrytá legenda ve městě Barolo. On a jeho rodina zde provozují malou agroturistiku, kde ve sklepech vyrábí svá vína. Má pouze 1,5 hektarů révy na Paiagallo vinici přímo na kopci nad Barolo. Jediní další vlastníci v této vinici jsou Marchesi de Gresy a Fontanafredda, z nichž ani jeden z nich nevyrábí jednoviniční stáčení, ale jak Gianni dokazuje, ve správných rukou si to zaslouží pozornost. Jeho pozemky jsou také odděleny od konvenční vinařských prací ostatních výrobců a to způsobem, který udržuje integritu vinařské práce Canonica jak jen to je možné.
Vinice je v nejlepších místech osázena v Nebbiolo a Barbera v místech, které nejsou vhodné pro Nebbiolo. Vše je tradiční jak na vinici, tak ve sklepě: žádné herbicidy, pesticidy nebo hnojiva, pouze sirná a měděná úprava, odstopkování, macerace 30-40 dní za použití pouze původních kvasnic, vertikální ruční lis, pak zrání v cementu a slovanském dubu. Je vyrobeno malé množství lahví, a většinou jsou prodány ve sklepě, ale po několika letech ptaní se a přemlouvání, některé prodává Gianni nám. Nemohli jsme být šťastnější. Toto je krásné, výrazně tradiční Barolo od jedinečného, zajímavého a empatického chlapa.