Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Chardonnay vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Bourgogne - Maconnais village - Pouilly-Fuissé a Saint-Véran - suché.
Michel Bouchard a jeho syn Joseph založili svůj obchod s vínem roku 1731ve vesnici Volnay. Roku 1810 zakoupila rodina zámek Chateau de Beaune, v jehož opevněných zdech vybudovali sklepy a kde sídlí dodnes. Od roku 1995 je společnost vedena tradičním vinařským rodem Henriotových ze Champagne.
Pozemky vinařství se rozkládají na 130 hektarech, z nichž 12 ha představují Grands Crus a 74 ha Premiers Crus. Věří, že o vinice má být pečováno bez nadměrného používání hnojiv a dalších chemických látek. Výsledkem omezování výnosů jsou hrozny s plně rozvinutým, koncentrovaným aroma, přirozeně vyjadřujícím svůj „terroir"".
Tradice a technologie ruku v ruce, cílem při výrobě je odhalit ve víně osobnost každé jednotlivé vinice. Sklizeň probíhá ručně do malých beden; všechny hrozny jsou poté ručně tříděny. Hrozny jsou zpracovány odděleně, vinice po vinici, s každodenní péčí a pozorností zvláště v období fermentace.
Poté zrají v sudech o objemu 228 litrů, postupně tak odhalujíc specifika jednotlivých terroirs. V opevněných zdech zámku Chateau de Beaune z 15. století zrají miliony lahví - tisíce z nich jsou starší než 50 let, stovky dalších pocházejí ze sklizní 19. století. Těžko si pro ně lze představit dokonalejší odpočinek - nízká, konstantní teplota,
optimální vlhkost, žádné škodlivé světlo a otřesy vytvářejí optimální podmínky pro jejich letitý klid.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Michel Bouchard a jeho syn Joseph založili svůj obchod s vínem roku 1731ve vesnici Volnay.
Roku 1810 zakoupila rodina zámek Chateau de Beaune, v jehož opevněných zdech vybudovali sklepy a kde sídlí dodnes. Od roku 1995 je společnost vedena tradičním vinařským rodem Henriotových ze Champagne. Většina majitelů vinic v Burgundsku vlastní pozemky jen v okolí jedné až dvou vesnic. Naproti tomu pozemky vinařství se rozkládají na 130 hektarech, z nichž 12 ha představují Grands Crus a 74 ha Premiers Crus. Bouchardovy vinice však nejsou pozoruhodné jen svou velikostí, ale zvláště svou kvalitní polohou.
Bouchard věří, že o vinice má být pečováno bez nadměrného používání hnojiv a dalších chemických látek. Výsledkem omezování výnosů jsou hrozny s plně rozvinutým, koncentrovaným aroma, přirozeně vyjadřujícím svůj „terroir". A odměnou je tak vynikající sklizeň
Tradice a technologie ruku v ruce, cílem při výrobě je odhalit ve víně osobnost každé jednotlivé vinice. Sklizeň probíhá ručně do malých beden; všechny hrozny jsou poté ručně tříděny. Hrozny jsou zpracovány odděleně, vinice po vinici, s každodenní péčí a pozorností zvláště v období fermentace. Poté zrají v sudech o objemu 228 litrů, kterým se v Burgundsku přezdívá pi?ces, postupně tak odhalujíc specifika jednotlivých terroirs.Toto dlouhé, pomalé „rozvíjení" vína může ukončit jen sám maitre de cave svým rozhodnutím, že nastal ten pravý okamžik pro stáčení do lahví.
V opevněných zdech zámku Chateau de Beaune z 15. století zrají miliony lahví - tisíce z nich jsou starší než 50 let, stovky dalších pocházejí ze sklizní 19. století. Těžko si pro ně lze představit dokonalejší odpočinek - nízká, konstantní teplota, optimální vlhkost, žádné škodlivé světlo a otřesy vytvářejí optimální podmínky pro jejich letitý klid.
Je paradoxem, že mocné, přes sedm metrů silné zdi pevnosti, původně postavené pro případ nepřátelského obležení, se dnes ideálně hodí pro svou moderní, zcela mírumilovnou roli.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.