Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Ancellotta vypěstovaných na italských vinicích vinařské oblasti Marche - Pesaro - vinice Montebaccino - suché
V roce 1998 se Fattoria Mancini uvědomila potenciál staré vinice Ancellotty a rozhodla se vytvořit víno, které bude zobrazovat ty nejlepší vlastnosti odrůdy. Odrůda známá svými značnými zbarvovacími vlastnostmi se tradičně používá v malých procentech ke zlepšení barvy vína
získaného z jiných odrůd. Získané víno se ukázalo jako zajímavé pro neproniknutelnou barvu, jedinečné a intenzivní aroma a strukturu. Jeho nesmazatelné modré zabarvení zanechané na podlaze vinařství dalo i název vína: Blu.
Fattoria Mancini je rodinné vinařství, založené v roce 1861. Vinice o rozloze přibližně 20 hektarů se nacházejí v přírodním parku Mount San Bartolo na severu regionu Marche. Rozkládají se nad velkolepými útesy Focara na pobřeží Jaderského moře, několik kilometrů od města
Pesaro. Chladné mikroklima tohoto úseku severně orientovaného pobřeží a vápencové pískovcové půdy umožňují výrobu dlouhověkých vín s velkou rovnováhou mezi strukturou, hloubkou, čerstvostí a elegancí. Hlavní odrůdou vinařství Fattoria Mancini je Pinot Noir, která byla do
této oblasti zavedena na počátku devatenáctého století napoleonskou správou a kterou rodina kultivuje již po pět generací vinařů. Po dvou stoletích evoluce a adaptace je tento konkrétní Pinot Noir nyní zcela správně považován za lokální hrozen. Vedle toho jsou pěstovány ve
Fattoria Mancini i další typické místní odrůdy: Sangiovese, Ancellotta a Albanella – typická a exkluzivní bílá odrůda z okolí města Pesaro. Fattoria Mancini je v srdci přírodního parku a stále více se zaměřuje na udržitelné vinařství. Aby se zabránilo použití chemických herbicidů, všechny
nové vinice byly navrženy pro plně mechanickou správu půdy a jsou hnojeny místním kompostem. Ve vinařství se zpracovávají jen vlastní hrozny.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.