Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 60% Syrah, 25% Grenache a 15% Carignan vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Languedoc - Minervois - suché.
Víno zraje 15 měsíců v nových francouzských barikových sudech. Před láhvováním se nefiltruje. Má inkoustově tmavou barvu s dobrým leskem a lehce cihlovými okraji. Elegantní živočišný nástup s tóny ovoce, černého tabáku a doutníků. Postupně se otevírá široká paleta vůní, na
kterou dokonale navazuje chuť. Víno má nádhernou strukturu, výrazné hladké třísloviny a dlouhý závěr. Opět živočišný charakter s ovocnými tóny a dotekem koření. Vhodné se zvěřinou, aromatickými úpravami mas nebo výraznými omáčkami. Velmi limitovaná produkce - 5000 lahví.
Gerard Bertrand - osoba a stejnojmenné vinařství patřící neodmyslitelně k sobě. Vinařská firma vedená stejnojmenným vizionářem s cílem pozvednout Languedoc mezi prestižní francouzské a světové vinařské oblasti. Se sídlem v rodinném Château l'Hospitalet uprostřed masivu
de la Clape u Narbonne, navazuje na tradici započatou svým otcem kombinujíc své nadšení pro víno, středomořský způsob života a snahu o vytvoření moderního vína, které bude v souladu s tradicemi. To dělá z Gerard Bertrand průkopníka mezi prémiovými víny z Languedocu. Ať
mluvíme o osobě či vinařství. Gerard Bertrand vyrábí prémiová vína z Languedocu po více než dvě desetiletí a získal mezinárodní uznání jako lídr v prvotřídních vín z jižní Francie. Vína se vyváží do 60 zemí světa a na export připadá více jak polovina prodejů. Snahy o výrobu
špičkových vín jsou však doprovázeny racionalizací výroby a cílem udržet vína z Languedocu přístupná široké veřejnosti milovníku vína. To dokládá i ocenění časopisu Wine Spectator „Best overall value winery in France"" nebo-li vinařství s nejlepším poměrem ceny a kvality ve
Francii.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Georges Bertrand, otec Gérarda, byl v 70. letech vizionářem a průkopníkem výroby kvalitních vín v Languedocu. Jeho vášeň k vínu a nadšení pro inovace byly základem k vybudování moderního vinařství. Již od roku 1975 se na výrobě vína podílel jeho syn Gérard, který se po nenadálém úmrtí otce, v roce 1987, ujímá vedení
Po ukončení své ragbyové kariéry v roce 1992 se již naplno věnuje vedení firmy. Gérard hned od začátku poznal, že se musí přizpůsobit vývoji trhu - zaměřil se na produkci výrazných, harmonických a elegantních vín. Díky kvalitním vínům a „férové" ceně uspěl velmi rychle. Cena „Best France Value" z 2 500 vinařství hovoří za vše.
Základ tohoto úspěchu je přesto jednoduchý: respekt k regionu, zodpovědná práce ve vinicích, kvalitní surovina, kontrolované výnosy, optimální zralost hroznů, ruční sběr hroznů a zrání v sudech respektující harmonii a osobitost každého cuvée.
Gerárd svým myšlením pokračuje ve vizionářství svého otce: „Pokud dnes vysadím vinice, udělám to pro svoje děti". Dnes obhospodařuje přes 270 hektarů vinic na pěti vinařstvích (Château L' Hospitalet, Domaine de Villemajou, Château Laville Bertrou, Domaine Cigalus, Domaine de L' Aigle) a vyváží víno do více než 40 zemí světa.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.