Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Montepulciano 90% a Tintilia 10% vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Molise - suché.
Hluboká granátová barva s odlesky fialové . Bohaté intenzivnívíno s vinikající elegancí a vyvážeností. Tóny zralého bobulového ovoce, zejmé na vyzrálých švestek. V závěru se projevuje ušlechtilé dřevo a doteky vanilky. Velké víno s dlouhou až nekončící perzistencí. Jemné ovšem i řízné .
Vynikající k veškerým úpravám masa. Ke zvěřině a pečeným nebo grilovaným masůs s nádechem kouře. K výraznějším kořeněným pokrmům a komplikovanějším omáčkám nebo k tvrdým sýrům. Skvělé ke zvěřině a červené mu masu.
Poloha - vinice Martarosa. Nadmořská výška 100 metrů nad mořem.d´Půdy jsou zejmé na vápenité . Systé m vedení ré vy Trellis. Hustota výsadby 4400 keřů. Průměrné stáří keřů 15 let. Vinice o rozloze 6 hektarů. Produkce 35 tis. lahví. Výnos z hektaru 6 - 7 tun.
Vinifikace - ruční sběr hroznů na konci října a začátku listopadu. Tradiční vinifikace s macerací cca 30 dnů. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání v nových dřevěných sudech typu Barrique 12 měsíců. Dalších 6 měsíců v láhvi.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V Di Majo Norante je šlechtická rodina, která je spjata s kultivací vína již od 18. století. Hlavním cílem je produkce kvalitních vín z lokálních odrůd. Vinařství Di Majo Norante se nachází na usedlosti Markýze Norante ze Santa Cristina v jihoitalském regionu Molise podél Jadranského moře. Molise je nejméně proslaveným regionem celé Itálie. Jedná se o malý kousek země mezi regiony Puglia a Abruzzo. I přes to se Molise z historického hlediska řadí mezi velmi významné regiony. O kultivaci vína zde zde hovoží již v letech 500 p.n.l., kdy byl region osídle přeřímanskými civilizacemi Sanniti a Osci. Réva zde má ideální podmínky. Tvoří je především vynikající půdní složení, Apeniny a Jardanské moře. O tom ostatně svědčí i zařazení dvou oblastí do apelačního systému DOC. Jsou to Biferno DOC, pojmenováno podle největší řeky Molise, a údolí mezi Jadranem a Apeninami, Pentro di Isernia DOC.
Na usedlosti rodiny Norante se pečlivě věnují kultivaci révy již od 18. století. O tom svědčí rozsáhlé sklepy, které dodnes slouží ke zrání vín. Inovace přišla ovšem až v 60. letech 20. století. Přešněji v roce 1968, kdy Luigi Di Majo postavil zcela novou moderní cantinu, kterou nazval Di Majo Norante. Také stávající vinohrady byly rozšířeny i do oblasti Ramitello, kde se réva těší vynikající expozici.
Současný majitel Alessio Di Majo pracuje ve svých sklepích bok po boku s exelentním enologem Riccardem Cotarella, aby byla zajištěna co možná nejvyšší konzistentní kvalita vín Di Majo Norante.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.