Bílé šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Chardonnay a 30% Pinot Meunier vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Champagne - Extra brut - suché
Barva: Cuvée 30&3 má jasnou a poměrně hustou, světle zlatou barvu s hlubokými citronově žlutými odstíny Je oživeno jemnými zářivými bublinkami, které tvoří perzistentní límec pěny Vizuální vjem předznamenává svěží, komplexní květinovost vína
Vůně: je květinová a pečivová jako potěšující jsou vůně akácie, zimolezu, jasmínu a kdoule, které ustupují máslovějším tónům marcipánového pečiva zvýrazněným exotickým jemným aroma madagaskarské vanilky Provzdušnění umožňuje vyniknout ovocnějším tónům připomínajícím růžový grapefruit, mandarinku, hrušku a meruňku Toustové finále je doplněno téměř kořenitějšími tóny kmínu a především černého pepře Kerala.
Chuť: je čistá a svěží s hladkým, uklidňujícím perlením. Toto Cuvee se vyznačuje ovocnou, baculatou šťavnatostí podpořenou kyselostí citrónu a bergamotu. Střední patro má převážně písčitou hlinitopísčitou mineralitu, která je elegantní i svůdná. Čas strávený v dubových sudech zvýrazňujě krémovější vzhled, umně konzervovaný velmi nízkým a pečlivým dávkováním, zachovávající svěžest vína Tato snaha o rovnováhu nabízí nádherně svěží, bohaté finále, s provzdušněním zvyšující se vinozitou, což potvrzuje gastronomický potenciál tohoto šampaňského.
Návrhy gastronoomie:
- Čerstvé foie gras se čtyřmi kořeními.
- John Dory s kokosovým olejem, kandovaným zázvorem a zeleným pepřem.
- Lískový oříšek zvěřiny, sezónní zelenina a mascarpone.
- Telecí filet mignon restovaný s přepuštěným máslem a lanýžovým rizotem.
- Nakrájená kachní prsa glazovaná s medem, Époisses omáčka.
- Pečený kapoun s omáčkou Albufera.
- Farmářský Brie s lanýžovým mascarpone.
- Pyrenejské uzeneniny typu Pata Negra.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.