Růžové šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 85 % Glera, 15 % Pinot Nero další bílé odrůdy vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Veneto - extra dry
Jemná a perzistentní perla , jemná růžová barva. Elegantní na nose s tóny červené růže, rybízu a borůvky. Zpočátku se dostává do úst intenzivně s vynikající kyselostí, aby pak ustoupil vjemům pociťovaným v nose květin a červeného ovoce.
Vinařství Corvezzo je výjimečné svým certifikovaným ekologickým přístupem k výrobě vína. Rodinný podnik se nachází mezi Dolomity a Jaderským mořem, což je ideální oblast pro produkci bio hroznů, ze kterých vytváří odrůdy Prosecco a Pinot Grigio.
Dnes vede vinařství Giovanni Corvezzo, který vytvořil první bio Prosecco na území Itálie a dnes je lídrem v odvětví výroby organického Prosecca. Mimo jiné zavedl integrovanou ochranu proti škůdcům, aby omezil používání pesticidů. Jejich filozofií je, že dobré víno musí být
dobré i pro životní prostředí a zdraví spotřebitele.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Ferrari je vůdčí vinařství Itálie proslavené výrobou šumivých vín klasickou metodou. Proces výroby je v souladu s přísnými pravidly nastavenými zakladatelem Giulo Ferrarim, které jsou dnes základními regulačními principy kategorie Trento D.O.C.
Na výrobu vín Ferrari se používají pouze hrozny vypěstované v regionu Trentino - přesněji hrozny z nejlepších poloh vinic kategorie Trento D.O.C. O Trentinu se dá říci, že ohromuje a fascinuje svou rozmanitostí a kontrasty terénu, barev a teplot. Jednou z nejdůležitějších je odrůda Chardonnay, pro kterou jsou zde ideální podmínky - díky teplotním rozdílům mezi dnem a nocí v období dozrávání získává dokonalou vůni a aroma.
Hrozny jsou po sklizni velmi jemně lisovány. Do vylisované šťávy se přidají kvasinky a probíhá první fermentace, která dává výslednému vínu charakteristické aroma. Druhotná fermentace následuje po přidání tirážního likéru do již naláhvovaného vína. Láhve jsou poté uloženy na 2 až 10 let do sklepa - podle druhu výsledného vína. Poté je proces ukončen remuáží a doplnění láhve expedičním likérem - ten dodává výslednému vínu jeho finesu a podtrhuje jeho individuální charakter.
Historie vinařství Ferrari je spojeno se jménem Giulio Ferrari a jeho snem vyrobit víno inspirované kvalitou Champagne vín. Již od začátku v roce 1902 vyrábí extrémně limitované množství vín za nadstandardní ceny. I přes vysoké ceny však není schopen krýt poptávku milovníků šumivých vín.
V roce 1952 převzal od Giulia vinařství Bruno Lunelli .
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.