Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Tempranillo, 20% Garnacha, Mazuelo a Graciano vypěstovaných na vinicích španělské vinařské oblasti Rioja Alta - suché
Třešňové víno se střední hloubkou a hlubokým vjemem.Jemné a svěží, s počátečním dojmem červeného ovoce, pikantní tóny skořice a nádech opékaných nuancí z sudů, které připomínají cedrové dřevo, vanilkové lusky a podzimní listí. Po 16 měsících v americkém dubovém
sudu a 36 měsíců v novém francouzském dubovém sudu můžete ocenit dobrou práci dřeva a jeho vyváženou integraci s ovocem. Na patře je čerstvé a dlouhé s vyváženou kyselinkou. Sladké jemné taniny v pozadí. Je to velké víno s velkým potenciálem k dalšímu nazrávání.Víno
může být spárováno s gulášem a všeobecně masovými pokrmy nebo jen samo o sobě.
Muga vyznává tradici jako životní cestu. Ctí se zde ušlechtilost dřeva, neboť dřevo je výrobním materiálem od fermentačních tanků přes sudy až po trámy sklepa. Slovo „muga"" znamená hraniční kámen. Jméno předka dnešních majitelů bodegy Muga, pana Isaaca Mugy, se objevilo na
fasádě hlavní ulice městečka Haro v roce 1932, avšak první zmínky o tomto rodu pocházejí již z roku 1870, kdy bratři Antonio a Baltasar získali ocenění Ministerstva zemědělství za svůj přínos v tomto oboru. Isaac Muga Martínez, zakladatel Bodegas Muga, zemřel v roce 1968. Dnes podnik
řídí bratři Manuel a Jorge Mugovi. Vlastní 60 hektarů vinic v Rioja Alta v údolí řeky Ojatirón a navíc ještě nakupuje hrozny od vybraných pěstitelů. Celý proces přípravy, skladování a zrání vína probíhá ve dřevě. Při stáčení přes dutý rákos se využívá gravitace, víno je čeřeno stále pouze
vaječnými bílky a není nijak filtrováno. Společnost si vyrábí z dovezeného dřeva vlastní sudy. Vína tohoto rodinného vinařství nabízejí vše, co mají velká vína Rioja mít: bohatost, komplexní chuťové látky, správné množství dubového aroma a ohromující schopnost zrání.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.