Červené tiché víno vyrobené z hroznů odrůdy vinné révy 50% Nero d´Avola a 50% Syrah vypěstovaných na slunných vinicích italské vinařské oblasti Sicílie - suché.
Víno zrálo 8 měsíců v sudech z francouzských a amerických dubů. Barva připomíná tmavou šťávu z višní. Ve vůni je intenzivní, kořenité s tóny lékořice, čerstvého chleba a višňového koláče. Extraktivní, šťavnatá, teplá a ovocná chuť s dobře zakomponovanou tříslovinou. V delším závěru aroma sladkého koření peckovin a čokolády.
Netradiční kombinace odrůd.
Vinařství Firriato bylo založeno v roce 1985 a velmi rychle si získalo pozornost vinařských nadšenců i odborníků. Rozkládá se v centru Sicílie, regionu s nejhustší sítí vinic v celé Itálii, nedaleko města Trapini.
Hlavními strůjci úspěchu jsou Salvatore a Vinzia Di Gaetano - jejich podnikatelské nadšení, houževnatost a odhodlanost. Vinice mají rozlohu více než 300 hektarů s převládajícím jílovitým podložím.
Leží ve výšce 150 až 400 m n.m. Filozofií vinařství je vyrábět typická vína z tradičních sicilských odrůd s využitím jejich maximálního potenciálu (Grillo, Catarrato, Ansonica, Nero d´Avola apod.).
Samozřejmě se zde využívá i mezinárodních odrůd, jako Chardonnay, Syrah a Merlot, vhodných i pro sicilské prostředí.
Kvalitu vín zaručuje také spolupráce s vinařskými konzultanty z Austrálie a Nového Zélandu ve spolupráci s winemakrem Firriato Giuseppe Pellegrino. Výsledkem jsou zajímavá vína velmi dobré hodnoty.
Produkce vinařství se z 300 000 láhví ročně v roce 1994 zvýšila na 4 miliony v roce 2004 při zachování vysokého standardu. Motivy a charakter regionu lze nalézt jak na vinětách, tak v obsahu každé láhve.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Vinařství Firriato bylo založeno v roce 1985 a velmi rychle si získalo pozornost vinařských nadšenců i odborníků. Rozkládá se v centru Sicílie, regionu s nejhustší sítí vinic v celé Itálii, nedaleko města Trapini.
Hlavními strůjci úspěchu jsou Salvatore a Vinzia Di Gaetano - jejich podnikatelské nadšení, houževnatost a odhodlanost. Vinice mají rozlohu více než 300 hektarů s převládajícím jílovitým podložím.
Leží ve výšce 150 až 400 m n.m. Filozofií vinařství je vyrábět typická vína z tradičních sicilských odrůd s využitím jejich maximálního potenciálu (Grillo, Catarrato, Ansonica, Nero d´Avola apod.).
Samozřejmě se zde využívá i mezinárodních odrůd, jako Chardonnay, Syrah a Merlot, vhodných i pro sicilské prostředí.
Kvalitu vín zaručuje také spolupráce s vinařskými konzultanty z Austrálie a Nového Zélandu ve spolupráci s winemakrem Firriato Giuseppe Pellegrino. Výsledkem jsou zajímavá vína velmi dobré hodnoty.
Produkce vinařství se z 300 000 láhví ročně v roce 1994 zvýšila na 4 miliony v roce 2004 při zachování vysokého standardu. Motivy a charakter regionu lze nalézt jak na vinětách, tak v obsahu každé láhve.
Zprostředkovaný zážitek ze slunné Sicílie!
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.