Robustní základ červeného čaje je obohacen o výraznou vůni šípku, připomínající pohodu podzimních večerů u šálku šípkového čaje. Sladkokyselou kombinaci dotváří extrakty z rakytníku, které vnášejí do celkové chuti závan svěžesti.
Nejrůznější alkoholické nápoje, podobné dnešnímu Tatranskému čaji, jsou v prostředí slovenských Tater konzumovány již od nepaměti. Povětšinou se jedná o horký čaj z typických bylin, rostoucích na území Tater, zalitý koncentrovaným lihem.
Nápad přivést tradiční Tatranský čaj na pulty běžných obchodů se objevil až v roce 2003. Již o rok později, tedy v roce 2004, byl tento slovenský nápoj poprvé nabídnut běžným spotřebitelům a rychle se rozšířil daleko za hranice své domovské oblasti.
V současnosti nese tento tradiční bylinný destilát název Tatratea a jeho obal se dočkal atraktivního redesignu, který zajisté zaujme nejednoho potencionálního spotřebitele.
Kromě originálního Tatratea 42% je vyráběno ještě několik dalších druhů Tatratea, lišících se obsahem alkoholu (32%, 52%, 62% a 72%) a také různými příchutěmi.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.