Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Montepulciano 80% a Aglianico 20% vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Molise - suché.
Víno ryzí rubínové barvy. Buket je svěží s tóny lesního ovoce. Ovocný charakter přetrvává i v chuti. Je podpořen lehčí tříslovinou. Středně plné víno.
Vynikající k veškerým úpravám masa. Ke zvěřině a pečeným nebo grilovaným masůs s nádechem kouře. K výraznějším kořeněným pokrmům.
Poloha - vinice Ramitello. Nadmořská výška 100 metrů nad mořem. Půdy jsou vesměs jílovité . Systé m vedení ré vy Trellis. Hustota výsadby 4400 keřů. Průměrné stáří keřů 22 let. Vinice o rozloze 22 hektarů.
Vinifikace - ruční sběr hroznů na konci září a začátku října. Tradiční vinifikace s macerací cca 15 dnů. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání v láhvi po dobu 3 měsíců. Produkce 220 tisíc lahví.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
V Di Majo Norante je šlechtická rodina, která je spjata s kultivací vína již od 18. století. Hlavním cílem je produkce kvalitních vín z lokálních odrůd. Vinařství Di Majo Norante se nachází na usedlosti Markýze Norante ze Santa Cristina v jihoitalském regionu Molise podél Jadranského moře. Molise je nejméně proslaveným regionem celé Itálie. Jedná se o malý kousek země mezi regiony Puglia a Abruzzo. I přes to se Molise z historického hlediska řadí mezi velmi významné regiony. O kultivaci vína zde zde hovoží již v letech 500 p.n.l., kdy byl region osídle přeřímanskými civilizacemi Sanniti a Osci. Réva zde má ideální podmínky. Tvoří je především vynikající půdní složení, Apeniny a Jardanské moře. O tom ostatně svědčí i zařazení dvou oblastí do apelačního systému DOC. Jsou to Biferno DOC, pojmenováno podle největší řeky Molise, a údolí mezi Jadranem a Apeninami, Pentro di Isernia DOC.
Na usedlosti rodiny Norante se pečlivě věnují kultivaci révy již od 18. století. O tom svědčí rozsáhlé sklepy, které dodnes slouží ke zrání vín. Inovace přišla ovšem až v 60. letech 20. století. Přešněji v roce 1968, kdy Luigi Di Majo postavil zcela novou moderní cantinu, kterou nazval Di Majo Norante. Také stávající vinohrady byly rozšířeny i do oblasti Ramitello, kde se réva těší vynikající expozici.
Současný majitel Alessio Di Majo pracuje ve svých sklepích bok po boku s exelentním enologem Riccardem Cotarella, aby byla zajištěna co možná nejvyšší konzistentní kvalita vín Di Majo Norante.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.