Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Cabernet Sauvignon 49%, Malbec 27% a Merlot 24% vypěstovaných na vinicích novozélandské vinařské oblasti Hawke's Bay - Gimblett Gravels - suché.
Vůně černých plodů a sametové třísloviny s pikantními prvky. Komplexní, elegantní, dlouhá kořeněná a lékořicová povrchová úprava. Hodí se k pečeným červeným masům. Dělá dobrého partnera pro pečené hovězí maso, ale také je ideální pro hrnec guláše.
Zakladatelé vinařství rodina Babichových je původem z Dalmácie. Počátky vinařství započaly v roce 1910.První vinice vysázeli na terasách nad bažinami Kaikkino. V roce 1916 vyrobil Josip své první víno, které plnil do lahví pod značkou Babich Brothers. Brzy se bratři přestěhovali na 24 hektarovou usedlost v Henderson Valley . Od roku 1940 se rodina stále více zaměřovala na rozvoj vinařství.
Vinařství Babich vlastní vinice ve třech různých územích. V údolí Henderson ( 28 ha ) se v teplém podnebí a hlinitě jílovité půdě daří především odrůdě Chardonnay, společně s Pinotem Noir a Pinotage. .Hawke's Bay (44 ha)je regionem těžícím z klimatických podmínek. Zdejší podnebí je dostatečně chladné k tomu, aby hrozny dozrávaly pomalu, ale zároveň dost slunečné, aby optimálně dozrály. Pěstují se zde zejména odrůdy Chardonnay, Sauvignon blanc, Cabernet sauvignon a Merlot.. Marlborough (118 ha ) mnohá z novozélandských nejvíce voňavých a uhlazených vín pocházejí z oblázkovitých, plochých plání tohoto regionu. Vydatné sluneční záření a suchý podzim umožňují zdejším odrůdám Sauvignon blanc, Riesling, Pinot gris a Pinot noir plně a pozvolna dozrát a získat tak velmi intenzivní aroma.
V současné době je tato společnost jedním z největších rodinných podniků na Novém Zélandu.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Zakladatelé vinařství rodina Babichových je původem z Dalmácie. Počátky vinařství započaly v roce 1910.První vinice vysázeli na terasách nad bažinami Kaikkino. V roce 1916 vyrobil Josip své první víno, které plnil do lahví pod značkou Babich Brothers. Brzy se bratři přestěhovali na 24 hektarovou usedlost v Henderson Valley . Od roku 1940 se rodina stále více zaměřovala na rozvoj vinařství.
Vinařství Babich vlastní vinice ve třech různých územích. V údolí Henderson ( 28 ha ) se v teplém podnebí a hlinitě jílovité půdě daří především odrůdě Chardonnay, společně s Pinotem Noir a Pinotage. .Hawke's Bay (44 ha)je regionem těžícím z klimatických podmínek. Zdejší podnebí je dostatečně chladné k tomu, aby hrozny dozrávaly pomalu, ale zároveň dost slunečné, aby optimálně dozrály. Pěstují se zde zejména odrůdy Chardonnay, Sauvignon blanc, Cabernet sauvignon a Merlot.. Marlborough (118 ha ) mnohá z novozélandských nejvíce voňavých a uhlazených vín pocházejí z oblázkovitých, plochých plání tohoto regionu. Vydatné sluneční záření a suchý podzim umožňují zdejším odrůdám Sauvignon blanc, Riesling, Pinot gris a Pinot noir plně a pozvolna dozrát a získat tak velmi intenzivní aroma.
V současné době je tato společnost jedním z největších rodinných podniků na Novém Zélandu.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.