Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Sangiovese 50%, Cabernet Sauvignon 50% vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - suché.
Výběr hroznů pro výrobu tohoto vína probíhá pouze v těch nejkvalitnějších ročnících. Víno zraje jeden rok na baricích a poté ještě jeden rok na láhvi. Má velmi intenzivní rubínově červenou barvu, stářím až granátovou a košatou vůni s čistou složkou opáleného dřeva po zrání na
baricích. V chuti je suché, bylinné a elegantní. Je velice perzistentní a dlouhotrvající. Je to úžasné, plné, mužné víno s dobrými předpoklady k dlouhodobému uskladnění. Výborně se hodí k pokrmům z červeného masa a zvěřiny nebo jako meditační víno.
Společnost Rocca delle Macie se zrodila v září roku 1973 na troskách statku ze 14. století v srdci Chianti v provincii Siena. V té době tvořil veškerý její zemědělský majetek hektar vinic a 500 olivovníků. Společnost postupně zakoupila čtyři velké usedlosti a další menší zemědělské
podniky, a tak dnes vlastní více než 300 hektarů plně úrodných vinic a přibližně 15 000 olivovníků. Sklep vybavený nejnovějšími technologiemi má kapacitu přes 50 000 hektolitrů a je zde více než 7 000 dubových a barikových sudů, ve kterých zrají vysoce kvalitní a prestižní vína.
Přibližně 40% produkce se prodává do zahraničí. Hlavními odběrateli jsou Velká Británie, Německo, USA, Švýcarsko, Japonsko, Kanada a Rakousko. Dnes je Rocca delle Macie synonymem pro kvalitu. Pečlivě spravuje 300 hektarů odrůdových vinic, z nichž je 160 jejím
majetkem (nacházejí se na statcích Fizzano, Sant´ Alfonso, Le Macie, Le Tovolelle nel Chianti Classico a Campomaccione v oblasti Morellino di Scansano). Vhodná poloha vinic, ideální klimatické podmínky, pečlivý výběr odrůd a půd jsou základní kameny výjimečnosti produktů
společnosti. Dílo završí moudré rozhodování a tvrdá práce člověka: organické hnojení, zelené stříhání, řízený a ekologický boj proti škůdcům a ručně prováděné vinobraní.
Společnost Rocca delle Macie se zrodila v září roku 1973 na troskách statku ze 14. století v srdci Chianti v provincii Siena. V té době tvořil veškerý její zemědělský majetek hektar vinic a 500 olivovníků. Společnost postupně zakoupila čtyři velké usedlosti a další menší zemědělské podniky, a tak dnes vlastní více než 300 hektarů plně úrodných vinic a přibližně 15 000 olivovníků. Sklep vybavený nejnovějšími technologiemi má kapacitu přes 50 000 hektolitrů a je zde více než 7 000 dubových a barikových sudů, ve kterých zrají vysoce kvalitní a prestižní vína. Přibližně 40% produkce se prodává do zahraničí. Hlavními odběrateli jsou Velká Británie, Německo, USA, Švýcarsko, Japonsko, Kanada a Rakousko. Dnes je Rocca delle Macie synonymem pro kvalitu. Pečlivě spravuje 300 hektarů odrůdových vinic, z nichž je 160 jejím majetkem (nacházejí se na statcích Fizzano, Sant´ Alfonso, Le Macie, Le Tovolelle nel Chianti Classico a Campomaccione v oblasti Morellino di Scansano). Vhodná poloha vinic, ideální klimatické podmínky, pečlivý výběr odrůd a půd jsou základní kameny výjimečnosti produktů společnosti. Dílo završí moudré rozhodování a tvrdá práce člověka: organické hnojení, zelené stříhání, řízený a ekologický boj proti škůdcům a ručně prováděné vinobraní.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.