Stařený rum z indického palírny Amrut složený z rumů z Indie a Karibiku (konkrétně Jamajka, Guyana a Barbados), bujně ovocný a pestrý, a to jak v nose, tak v ústech.
Najdeme tam svěží exotické ovoce a citrusy. Dokonalá harmonie mezi ""východní Indii"" a ""karibskou Indií"" ..
Destilerie Amrut se nachází v indickém Bangaloru a v provozu je již od roku 1948. Proslavila se především výrobou mimořádně kvalitní whisky a inovativního přístupu k využívání zrání v různých sudech. Amrut Two Indies Rum vznikl spojením karibských a indických rumů.
Karibské rumy pochází z destilerií na Jamajce, Barbadosu a Guyany. Indický rum je vyráběn na kotlíkovém zařízení v malých várkách z tzv. Jaggery, přírodního produktu z cukrové třtiny, který by se dal přirovnat k surovému cukru a který se tradičně používá při výrobě indických cukrovinek. Je to rum velmi živý a ovocný, jak v aroma, tak chuti.
Ovocné aroma doprovází tóny citrusů, lékořice, koření a čokolády. Na patře je hedvábný a ovocně šťavnatý, s tóny exotického ovoce, čerstvého ovoce, kandovaných citrusů, karamelu, koření a náznakem cukrové třtiny. Zakončení je nasládlé a lehce kořeněné.
Indie, oficiálním názvem Indická republika (anglicky Republic of India), je sedmá největší a s více než miliardou obyvatel druhá (snad i první) nejlidnatější země na světě. Rozloha zemědělské půdy v Indii je sice
veliká, ale velká část z ní není přirozeně úrodná.
Zajímavostí je, že o jemném aromatickém nápoji zvaném punč, který už svou vůní vyvolává vánoční atmosféru, se říká, že se narodil v Anglii. Ale není to pravda. Pochází z daleké Indie, kde byl objeven anglickými
námořníky a do Evropy dorazil koncem sedmnáctého století.
Jeho indické jméno je "panča" (pět) a naznačuje, že se v Indii připravoval (kromě koření a ovoce) z pěti základních složek - čaje, cukru, lihoviny, vína a vody. Většina lidí se ale domnívá, že punč přišel z Anglie. Je to
zřejmě tím, že Angličané byli dlouhou dobu kolonizátory Indie a punč převzali.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.