Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Veltlínské zelené vypěstovaných na moravských vinicích vinařské podoblasti Mikulovské v obci Dobré Pole - suché.
Terroir: viniční trať Daniel
Citrónová barva s jiskrným leskem. Vůně citrusů a jemně mletého pepře. Jemně pikantní a minerální chuť napovídá, že jde o víno z pálavského terroir. Víno je příjemně vyvážené a perzistentní. Konec chutě je přímý s dochutí grepové slupky.
Analytické hodnoty:
Alkohol: 12,6 %
Obsah kyselin: 5,7 g/lS
Zbytkový cukr: 1,7 g/l
Extrakt: 21,0 g/l
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
„Víno dělají lidé". To je to co odlišuje VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN MIKULOV a.s. od ostatních vinařství. Vinařství žijící vlastním životem podřizující vše přírodě, můžete najít v prostředí více než idylickém. Nacházejí se totiž v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů, šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Vyrábíme víno ve vinici". Vše začíná a končí ve vinici. Osobitý přístup lidí je pro výrobu našich vín nesmírně důležitý. Vinice se mnohdy nacházejí na místech, kam se technika v horším počasí velmi těžko dostává a v tuto chvíli přichází na řadu opět nenahraditelné lidské ruce. Naše nádherné vinice se nachází v katastrech obcí Dobré Pole, Březí, Dolní Dunajovice a Mikulov. Tedy nejen na Pálavě, ale i na necelých pět kilometrů vzdálených Dunajovických vrších, které jsou velmi často opomíjené a přehlížené jen proto, že se nacházejí ve stínu pálavské dominanty.
Ale vína z těchto nádherných poloh v mnoha směrech dokáží plně konkurovat vínům z pálavských svahů. Půdy, kde se nacházejí naše vinohrady jsou s vyšším obsahem vápníku s vyšší skeletovitostí a to dodává našim vínům jedinečnost a výrazně odlišný charakter pálavského terroir. Opravdu výjimečné polohy můžeme hledat v obci Perná, kde na špičkových vinicích pěstujeme nejdůležitější „pálavské" odrůdy.
Veškerý hroznový materiál je ve vhodný čas šetrně sbírán a dopravován do sklepů k dalšímu zpracování. Je nutné v dnešní době podotknout, že nejlepší hrozny jsou sklízeny ručně! Nejlepší polohy se sklízí do malých bedýnek aby se zamezilo sebemenšímu předčasnému poškození bobulí. Hrozny jsou potom zpracovávány s nejvyšší možnou péčí. Ve výrobě aplikujeme prvky gravitačního přístupu.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.