Unikátní brandy zrající po dobu deseti let ve slavonských a limousinských sudech z oblasti Allier. Pro výrobu jsou použity hrozny odrůdy Trebbiano ze Soave, Veneto. Aroma s tóny smetany, čaje a sušených ořechů, na kterou navazuje harmonická a velmi vyvážená chuť.
Destilát nádherné ušlechtilé barvy dávající znát jeho zrání.
Jacopo Poli není uznáván pouze v Itálii. Těžko si lze představit špičkovou mezinárodní gastronomii bez této grappy v elegantních láhvích. Poli Destilerie byla založena v roce 1898 ve Schiavonu a dodnes je vlastněna rodinou Poli - v současné době ji vede Jacopo Poli.
Ve dvacátých letech markýz Mario Incisa della Rocchetta, student v Pise, snil o vytvoření šlechetného vína. Pro markýze i tehdejší aristokracii bylo ideálním vínem Bordeaux. Poté, co se zabydlel se svou ženou Clarice v Toskánsku na usedlosti Tenuta San Guido, experimentoval s francouzskými odrůdami.
A právě Cabernet Sauvignon měl vlastnosti, které hledal. Víno vyrobené převážně z Cabernetu znamenalo velkou změnu v tradicích Toskánska. Rozhodnutí vysadit Cabernet na usedlosti San Guido v blízkosti vesničky Bolgheri padlo díky mikroklimatické podobnosti s oblastí Graves v Bordeaux.
Graves znamená štěrk - kamenitá půda, jako Sassicaia v Toskánsku.Od r. 1948 do r. 1960 zůstala Sassicaia domácím vínem. V r. 1965 založil nové vinice a vysadil Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc. Sassicaia bylo první italské víno vyrobené z Cabernetu a v baricích. Markýz Mario Incisa della Rocchetta zemřel r. 1983.
Nyní se o vše stará jeho syn Nicoló Incisa. Sassicaia je mimořádné světové víno s pozoruhodnou kariérou. Je průkopníkem všech velkých červených vín „Grand Toskaner" a pro sběratele vína je nesmírně důležitým vínem, protože patří k nejvýznamnějším ikonám vinařské kultury Toskánska.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.