Biondi Santi je fenoménem italského vinařství. Proslavilo se vyšlechtěním odrůdy Brunello (Sangiovese Grosso), která se díky svým jedinečným vlastnostem rozšířila a začalo se z ní vyrábět nejlepší červené víno Toskánska – Brunello di Montalcino. To se původně jmenovalo po svém stvořiteli Biondi Santi. Své jedinečné vlastnosti si Brunello di Montalcino Biondi Santi zachovává dodnes. Je-li Brunello di Montalcino nazýváno králem toskánských vín, Biondi Santi je právem považováno za krále Brunella.
Příběh Brunella del Greppo začíná Clemente Santi , synovec Giorgio Santi , o němž prof Baccio Baccetti , v publikaci " Cultura e Università Siena " v červeneci 1993 - v kapitole o " naturalistů od Siena " píše mimo jiné : ... Giorgio Santi věnuje velkou část svého života naturalistickému zkoumání . Téměř okamžitě poté, co promoval na medicíně v Sieně v roce 1822 odcestoval do Francie , prvně Montpellier a pak do Paříže , kde se seznámil s řadou velkých vědců , jako Lavoisier a Buffon. Vrátil se do Toskánska získat licenci uvelkovévodu Pietro Leopoldo a vstoupil do služeb panovníka Badenu , ale velkovévoda , mu přiřadil profesora chemie a přírodopisu na University v Pisa a ředitel muzea a botanické zahrady. Od té doby prováděl reorganizaci Pisa muzeum a prozkoumával zemi Toskánska . Byl jmenován generálním inspektorem studií a pak pod Ferdinandem III , čestný vedoucí školství toskánských univerzit. Ve třech svazcích , které popisují jeho cesty kolem provincie Siena , se soustředil především na botanické a geologické aspekty navštívené oblasti . Práce byla velmi úspěšná, a to natolik , že byla přeložena do hlavních evropských jazyků.
Clemente Santi synovec , syn Luigi Santi a Petronilly Canali , farmaceutický absolvent Pisa univerzity a proslulý spisovatel, vlastnil rozsáhlé majetky v Montalcino a Pienza , a byl oddaný činnosti pro zemědělství, zejména na farmě zvané Greppo. Jeho znalosti z chemie a vědy mu pomohly pozvednout jeho enologické postupy k záviděníhodné úrovni. Získává uznání pro jeho " zvolte červené víno ( Brunello ) z roku 1865 " , jeho Moscatello byl také oceněn na Světové výstavě v Paříživ roce 1867.Udělal červená vína vhodná pro stárnutí a prohluboval techniky stárnutí, vyspělejší než ty, které používali vrstevníci.
Ferruccio Biondi Santi, Clemente Santiho dcera , Caterina , se vdala za Jacopo Biondi , lékaře z Florencie . Šlechtická Biondi rodina pocházela z města Pomarance . Jejich syn, Ferruccio , zdědil po dědečkovi z matčiny strany vášeň pro víno ( on sjednotil příjmení v oprávněné úcty k rodině Santi ) . Ferruccio nastavil extrémně těžké výrobní standardy . Již v 19. století získal významné diplomy pro své tzv. " Brunello " vína : Paccagnini , Anghirelli , ANGELINI , Vieri Padelletti , ale podařilo pokračovat v produkci svých vín po skončení první světové války . Na sílu mimořádného zážitku jeho dědeček z matčiny strany , Clemente Santi , Ferruccio obratně řídil Greppo panství a jak už to bývá v těch šťastných historických rozhodnutích, jeho úspěch byl částečně způsoben nepřízní osudu : v polovině 19. století , Oidium ( padlí ) , následuje phyloxera a pak plísně, zasáhla Evropu a následně Greppo .Phyloxera představuje bezprecedentní hrozbu pro přežití vinic. Zatím co se vinaři snažili vytvořit červená vína, která byla vhodná pro okamžitě pití, on se díval směrem k novým horizontům s vínem Sangiovese. V roce 1932 byl popisován jako vynálezce Brunello prostřednictvím Meziresortní komise, která studovala okres Chianti, včetně Montalcina. Stále prováděl novou výsadbou všech vinic, roubování je na divoké révy řízky s pupeny odebraných z matečných rostlin zjištěných na Greppo.
Tancredi Biondi Santi, Ferruccio syn, se narodil v roce 1893 a učil se tajemství vinic a sklepů Greppo Estate od otce ještě předtím, než odešel studovat vinařství v Coneglianu ve Venetu ( prestižní vinohradnická a vinařská škola , kde studoval jako žák profesora Giovanni Dalmasso ). Po smrti svého otce Ferruccio , v roce 1917 , on pokračoval v běhu Greppo sám , zatímco jeho bratr Gontrano koupil farmu v Sieně . Roku 1920 zvedl Brunello na novou úroveň třídy a prestiže a stal se velvyslancem pro Montalcino a jeho vína. Tancredi Biondi Santi si uvědomil, že bylo nutné zkontrolovat a doplnit staré rezervy. Odzátkoval je , zkontrolovat , aby se ujistil , že víno je stále perfektní , doplnit je vínem ze stejné sklizně, a pak re- korkovaná vína vracel do archivu ( první Přitom v roce 1927 na 1888 a 1891 rezervách ) .Další vinařské statky po celém italském poloostrově požádal ho o radu : z vína Lugana v Desenzano sul Garda , na Chianti v okrese Siena , od Fiorano del Principe Boncompagni v Římě , aby Ciro v Kalábrii . Jeho závěrečným aktem v březnu 1970 bylo doplňování svých starých lahví Brunello rezervvy 1888-1891 - 1925-1945 , v Greppo vinném sklípku , v přítomnosti Mario Soldati , Luigi Veronelli a Paolo Maccherini : můžeme s jistotou říci, že tento akt , možná , představoval svou kariéru jako odborný enologů , a stále potvrzuje nadřazenost , rozmanitost a typicality z Brunello del Greppo dnes .
Dott . Franco Biondi Santi
Převzal panství po promoci v agrární informatice na univerzitě v Perugii se naučil jemné umění vinifikace od svého otce, a nadále obhodpodařoval Greppo Estate , s jeho nepřekonatelnou sbírku z rezervních lahví .
Byl svědkem růstu počtu hektarů zaregistrovaných pro pěstování Brunello ( z 76 hektarů v roce 1967 nastávající cca 2100 ha ) . Franco zvýšil produkci Brunello del Greppo ze 4 ha svého otce , na aktuální 25 ha
Díky neustálému osobní mezinárodní propagaci svých vín, roku 1970 se Francovi podařilo vytvořit porozumění a ocenění pozoruhodné typického charakteru a kvalitě jeho Brunello del Greppo . Budoucnost kontinuity Greppo je reprezentována Francovými dvěma dětmi , Jacopem a Alessandrou, kteří pracují na Greppo už : Jacopo ověnčen bujnou fantazií ve vztahu k vínům ( pevně přesvědčen o typickém charakteru Brunello del Greppo ) , Alessandra je zapojena do podpora panství .
Brunello di Montalcino Biondi Santi se dotýká vrcholu své slávy a nádhery , těší se nejvyšší úctě a světové pozornosti.
"Dvě stě let důkladného studia umožnilo selekci jedinečných klonů odrůdy Sangiovese Grosso z usedlosti Greppo, ze kterých se dnes vyrábí Brunello Biondi Santi. Víno velkého charakteru, typičnosti a velmi dlouhého života. První velké italské víno pochází z Montalcina … Kde by Itálie byla bez velkých vín Biondi Santi?"
James Suckling,
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese vypěstované na italských vini...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese vypěstované na italských vini...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese vypěstované na italských vini...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstované na italský...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 90% Sangiovese a 10% Merlot, Colorino a Malv...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Merlot vypěstované na italských vinicích...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Merlot vypěstované na italských vinicích...