V roce 1896, po prohlídce jižních oblastí vinařských ve Francii, mladý agronom Marcel Ott dorazil i k břehům Středozemního moře, a konečně našel vinařskou oblast, která ho nejvíce inspirovala - Provence. V srdci této proslulé vinařské oblasti, jedné z nejstarších ve Francii, i ve světovém měřítku ( ve starověku přes Provence prošly snad všechny dobyvatelské národy jako vstupní branou do Evropy a zanechaly první stopy pěstování révy vůbec) inu dlouhotrvající kultura pěstování hroznů tepe v žilách místních obyvatel. Ale na konci devatenáctého století, kdy révokaz zničil všechny nejlepší sazenice révy, vinice byly vysazeny rychle obnoveny, ale mladé keře produkovaly jen málo vín jež by stoupaly k půvabu vín předkatastrofou. S prudkým odhodlání, Marcel Ott nastavil na opětovnou výsadbu všechny statky s kvalitními odrůdami révy tak, že velká vína z Provence mohla vzkvétat znovu: autentická vína, která by byla hodna této přes tisíc let staré tradice.
Domaines Ott spravuje více panství - Château de Selle, exotikou Clos Mireille.Grandeur a konečně Château Romassan v Bandolu ... Každý z domaines Ott Estate, v srdci dílčích regionů stojí za prozkoumání, a jejich víno je portrétem krajiny, výjimečných nastavení, které dávají vínů duši.
Clos Mireille - V roce 1930, Marcel Ott byl přitahován k velmi starému pozemku v blízkosti pobřeží Středozemního moře. S výhledem na moře leží Clos Mireille v Londe les Maures poblíž Brégançon. Se vší trpělivostí Ott započal s novou výsadbou konsolidovaných vinic, chytře využil půdu položenou mezi sprškou mořských vln a suchým vzduchem z kopců dále ve vnitrozemí, které byly dříve domovem morušových a olivových sadů krytých deštníkem borovic. V blízkosti staré stavby postavili Benediktini v osmnáctém století, vinice brzy začaly produkovat výjimečné hrozny překypující chutí a vůní moře a slunce. Na Clos Mireille je průměrný věk vinic šestnáct let. Půda se skládá převážně z břidlice. Jejich poloha na břehu Středozemního moře, na úpatí kopců je neobvyklá, a charakter vín je ještě výjimečnější v tom, že půdy na této starobylé skalní vyvýšenině neobsahují vápenec.Mikroklima a mořský spray vytváří ideální podmínky pro výrobu jemných a výrazných vín.
Château de Selle - Château de Selle bylo první panství,které Marcel Ott získal v roce 1912. Nachází se v Tarandeau, nedaleko Draguignan, na území, kde rostou tradičně pouze olivové a morušové stromy a levandule. Nedaleko od Thoronet Abbey, v těsné blízkosti rezidence datované do osmnáctého století, který patřila hrabatům z Provence. Půda se skládá ze sádry, červené hlíny, dolomitu a pískovce smíchané se štěrkem a kameny. Nyní produkuje velmi význačná a elegantní vína. Nachází se na vysokých vápencových vnitrozemských svazích v oblasti, kde jsou chráněné před mrazem. Oblast se vyznačuje mírnými zimami, teplými a suchými léty, vždy s vysokou úrovní slunečního svitu. Réva se pěstuje stejným způsobem na špalír a terasovité vinice. Výroba je konstantní, ohleduplnější k životnímu prostředí a dobře vyvážená. Suché podnebí a minerály v půdě poskytují jednotlivým ročníkům výjimečnou povahu. Průměrný věk vinic v Château de Selle je devatenáct let. Ročníky jsou vyrobeny z dokonalé směsi několika odrůd révy, s níž polovina panství cca 140 ha jsou vysázeny: Cabernet Sauvignon půjčuje vínům vznešenou složitost, eleganci a nádhernou pevnost, Grenache jim dává plnohodnotnou texturu, Cinsault dodává jemně zaoblený dotek , zatímco Syrah dává směsí svou bohatou barvu.
Château Romassan - získané rodinou Ott v roce 1956, trvalo třicet let tvrdé práce a zkušeností, než starý zámek Romassan byl schopný produkovat velká vína, která jsou charakteristická pro Bandol. Zcela novou výsadbou s kvalitními odrůdami vinné révy, malé jedno a dvou hektarové pozemky byly reorganizovány do tradiční Ott podoby špalír a terasovité vinice. Mezitím, původní zámek z osmnáctého století, stavba, která má výhled na panství byl také kompletně zrekonstruován. Tento majetek se nachází v západní části departementu Var, v srdci slavné vinařské oblasti Bandol. Mourvèdre je hlavní odrůda panství. Pocházející z této oblasti, je zvláště vhodný k pěstováni v suchému podnebí a řídkých půdách. Jeho temperamentní povaha se projevuje v jeho síle ve směsí, dávající robustní vína, která vydrží a to jak v ústech a ve vinném sklípku. Grenache, Cinsault a Syrah se pěstuje také v menším množství. Vinice vrozcahu cca 70 ha mají průměrný věk 25 let. Vinice rostou v půdě složené z vápence, pískovce a opuky a množstvím štěrku. Tyto jedinečné půdy, zalité sluncem a suchým mikroklima, vytváří propracovaná a velmi silná vína, které jsou vhodné karchivaci.
Každé Ott vinařství pěstuje způsobem, který plně respektuje tamní přírodu. Půda je živena bez použití jakýchkoli chemikálií nebo intenzivních výrobních technik. Výrobky používané k léčbě nejčastějších onemocnění révy jsou vyrobeny z přirozeně se vyskytující směsi síry a Bordeaux směsi (směsi mědi, hašeného vápna a černého mýdla), protože se jedná o jedinou možnost léčby povolené v ekologickém zemědělství. Když jsou rostliny příliš staré aby produkovaly ty nejlepší hrozny, budou nahrazeny tak, aby se kvalita vín zůstala konstantní. Za dlouhá léta kultivací, každý majetek byl trpělivě novou výsadbou udržován pro nejlepší možné podmínky růstu i špalír a terasovitých vinic. Tato pravidelná obnova umožňuje vinice udržovat přirozeně bez odtoku, což znamená, že půda a její vlastnosti zůstávají neporušené a vinice mají dostatečnou zásobu vody. Organická hnojiva jsou všechna výhradně přírodní, a vinice mají mřížoví na kovových drátech. Šťáva kvasí v nerezových tancích a poté zraje v dubových sudech. Panství jsou v současnosti patří mezi nejslavnější a nejvýznamnější a zejména její vůdčí pozicev systému ekologické udržitelnosti vinic předesílá jejich vůdčí postavení v celé oblasti Provence.
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 58% Mourvedre, 32% Cinsault a 10% Grenache vyp...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 58% Mourvedre, 32% Cinsault a 10% Grenache vyp...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 58% Mourvedre, 32% Cinsault a 10% Grenache vyp...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 58% Mourvedre, 32% Cinsault a 10% Grenache vyp...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 58% Mourvedre, 32% Cinsault a 10% Grenache vyp...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Mourvedre a 20% Grenache vypěstovaných na...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Mourvedre a 20% Grenache vypěstovaných na...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Mourvedre a 20% Grenache vypěstovaných na...
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Mourvedre a 20% Grenache vypěstovaných na...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné réva odrůdy 70% Sémillon a 30% Rolle (Vermentino) vypěstovan...
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné réva odrůdy 70% Sémillon a 30% Rolle (Vermentino) vypěstovan...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Grenache, Cinsault a Syrah vypěstovaných na v...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Grenache, Cinsault a Syrah vypěstovaných na v...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 58% Grenache, 32% Cinsault a 10% Syrah vypěsto...
Růžové tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 58% Grenache, 32% Cinsault a 10% Syrah vypěsto...