Dva regiony. Tři styly. To shrnuje naši práci.
Pannobile - v jehož středu se nachází Gols - ztělesňuje vína z konkrétních vinic plná zralosti a vřelosti. Leithaberg představuje mineralitu a jemnost. To nejlepší ze všech světů přichází společně v čisté klasice.
PANNOBILE
Není to jen víno z domácí odrůdy, ale také přesně definovaná a ohraničená oblast na východní straně Neziderského jezera (Neusiedlersee). Jeho srdcem je Wagram, svahovitá oblast vystavená slunečním paprskům, kde se nachází nejlepší polohy vinařství Heinrich jako jsou Gabarinza a Salzberg. Na východ odsud se nachází Parndorfer Platte, na západě je Neusiedlersee a dále přes jezero je Leithagebirge.
LEITHABERG
Obyvatelé alpského regionu možná nepovažují Leithaberg za opravdovou horu (Berg), protože v nejvyšším bodě měří pouze 484 metrů. Ale abychom to vyvážili, jeho svahy otočené k Neziderskému jezeru vynikají svým jedinečným mikroklimatem, které je chráněné od chladných západních větrů.
KLASIKA
S našimi odrůdovými klasickými víny pokrýváme široké spektrum - jak geograficky tak paletu odstínů a vůní. Pro tato vína vybíráme nejlepší hrozny z vybraných vinic v okolí Neziderského jezera. Ne pro směsi (cuvée) ale pro odrůdová vína, protože jednoduše dokáží víc, než když jsou z jedné konkrétní vinice. Na jedné straně přináší napětí a jemnost, na druhé straně poskytují zralost a plnost. A celek přináší více než jednotlivé části.
BIOLOGIE
Musíme Vás zklamat. Žádné bio víno neexistuje. Ne od nás, ani od nikoho jiného. Bez ohledu na to, co vám bylo řečeno. U nás existují jen vína vyrobená z bio hroznů a z organicky certifikovaných vinic. To není stejné. A přeci to samé:)
MÍSTNÍ
Máme rádi téměř všechny odrůdy vína, protože každá má své krásné vlastnosti a zajímavé kvality. Ale ne každá odrůda je dobrá pro každou polohu. Za tímto účelem používáme pouze ty odrůdy, které zde prospívají nejlépe: jsou to místní odrůdy, jejichž kvality a hodnoty byly prověřeny po staletí a které nejlépe reprezentují region. Ne více, ne méně.
UDRŽITELNÉ
„Udržitelné" je v dnešní době tak strašně populární slovo, které najdeme téměř v každé powerpointové prezentaci. Nicméně i my ho používáme. Nemůžeme nalézt jiné slovo pro něco, co bylo pro vinaře odjakživa normální. Přemýšlet dlouhodobě, ne ze dne na den, mít trpělivost a neplýtvat zásobami, být pokorný.
BIOLOGICKÉ
Je logické, že jsme bio. Protože čím méně (nic by bylo ideální!) se přidává k tomu, co příroda vytvořila na vinicích, tím je víno krásnější a pitelnější. Proto pracujeme podle biologických standardů a jsme držiteli bio certifikátu od roku 2009. Přesto nevyrábíme „bio vína"- to je jen politicky přívětivý pojem. Ve skutečnosti to znamená následující: kdyby všichni zemědělci byli vinaři, pak by máslo na jejich chlebu nebylo „bio máslo" ale „máslo vyrobené z mléka od biologicky chovaných krav." Ale protože to nezní tak přitažlivě, můžete naše vína nazývat „bio". Ale prosím jen v soukromí.