Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 50% Corvina, 20% Corvinone, 20% Rondinella a 10% Molinara Croatina e Oseleta vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Veneto - Valpolicela - suché.
Nádherná tmavě rubínová barva se zráním mění v granátovou. Víno se pyšní vůní zralého ovoce, jako jsou švestky a ostružiny, náznaky balsamika v závěru ho činí velmi atraktivním. V chuti je plné a elegantní a plně dokonale aromatické vjemy.
Vinařství sídlí v centru Vaplolicelly v úžasném přírodním amfiteátru jednoho z pěti hřbetů sestupujících do údolí a připomínajících prsty jedné ruky. Je dílem Carlo Venturiniho a jeho manželky Alessandry Zantedeschi.
Vinice jsou vysazeny na terasách podepřených suchými zídkami a nalézají se ve skutečné přírodní zahradě: mikrokosmu s původními druhy rostlin a hmyzu, nechybí tu aromatické rostliny jako levandule ale také třešně a olivovníky. Vinice jsou orientovány na jihovýchod směrem k Veroně a užívají si působení chladivého odpoledního větru „Ora"",
který přirozeným způsobem pomáhá udržovat hrozny v suchu a bez chorob. Vína jsou výsledkem organického farmářství a cílem je rovnováha a biodiversita, která umožní nepoužívat chemikálie. Po ruční sklizni se hrozny šetrně přepravují do sklepa a fermentace je spontánní s použitím divokých kvasinek. Respekt k hroznům, rovnováha životního prostředí, organické pěstování bez chemie a přirozená fermentace s použitím divokých kvasinek - to je filozofie vinařství, které nechce znásilňovat přírodu, ale s láskou a oddaností o ni pečovat.
Rozhodnutí o organické certifikaci padlo před pár lety, naše vinice byly vždy obhodpodařovány přírodními metodami bez chemických hnojiv, herbicidů a pesticidů. Geografická poloha je výborně situovaná vůči slunci a větru, to umožňuje minimalizovat zásahy do vinohradu. Vedení révy typu Verona poskytuje během horkého léta trochu stínu.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.