Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Rebo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Lombardia - Lago di Garda - suché.
VINIFIKACE hrozny jsou 30 dní sušeny, následuje macerace v nerezovém tanku po dobu 30 dní, poté víno putuje ke zrání do velkých dubových sudů na 12 měsíců, po nalahvování víno zraje dalších 12 měsíců ve sklepě
KONZUMACE při 18 stupních v široké skleničce uzavřeného tulipánu, vhodné ke kombinovaným pokrmům, dále i druhým chodům (salámy, divočina, maso, kuskus, jehněčí), k různým příležitostem při jídle nebo i jen tak k posezení.
Vinařství Pratello se nachází na malém kopečku za zámkem Padenghe s úžasným výhledem na poloostrov Sirmione a horu Monte Baldo.
Kořeny vinařství sahají až do roku 1860. Filozofií dnešního majitele vinařství Vincenza Bertola je vyrábět víno, na které bude hrdý a které vyjadřuje chrakter ""Garda"" vinohradů. Během posledních let vinařství rozšířilo plochu vinic na 66ha. Vinohrady byly konvertovány do
organického režimu s certifikací od roku 2004. Kromě klasických odrůd, jako Trebbiano di Lugana, sází vinařství na regionálně netypické odrůdy. Nové výsadby těchto odrůd vznikly na základě dlouhodbé studie rozdílných mezoklimatických podmínek jednotlivých vinohradů.
Samotná vína jsou zpracovaná v hlubokých sklepích, moderní technologií. Kromě špičkových, originálních vín vyrábí Pratello vynikající olivový olej, zajímavostí je chov lam Alpaka. Součástí vinařství je i menší agroturismo a restaurace, která používá domácí a regionální suroviny.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Vinařství Pratello se nachází na malém kopečku za zámkem Padenghe s úžasným výhledem na poloostrov Sirmione a horu Monte Baldo.
Kořeny vinařství sahají až do roku 1860. Filozofií dnešního majitele vinařství Vincenza Bertola je vyrábět víno, na které bude hrdý a které vyjadřuje chrakter "Garda" vinohradů. Během posledních let vinařství rozšířilo plochu vinic na 66ha. Vinohrady byly konvertovány do organického režimu s certifikací od roku 2004.
Kromě klasických odrůd, jako Trebbiano di Lugana, sází vinařství na regionálně netypické odrůdy. Nové výsadby těchto odrůd vznikly na základě dlouhodbé studie rozdílných mezoklimatických podmínek jednotlivých vinohradů. Samotná vína jsou zpracovaná v hlubokých sklepích, moderní technologií.
Kromě špičkových, originálních vín vyrábí Pratello vynikající olivový olej, zajímavostí je chov lam Alpaka. Součástí vinařství je i menší agroturismo a restaurace, která používá domácí a regionální suroviny.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.