Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sauvignon blanc vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti povodí řeky Loiry - Pouilly Fumé - suché
Víno má intenzivní minerální vůni s tóny květin, limetek a čerstvých bylinek. Chuť je krystalicky čistá, minerálně přímočará, s tóny jablek granny smith a grepů.
Kulatý, plný a strukturovaný Blanc atd... 2018, který nabízí příchutě mandlového croissantu, sladkého jablka a nektarinky. Tento 2018 s plným tělem odhaluje pocit hmoty, rafinovanou texturu, lahodný nádech kyselosti a dlouhý a chutný závěr. Z oblasti apelace Pouilly-Fumé, ale nyní
označené jako Vin de France, bylo toto víno až do roku 2017 známé jako Blanc de Pouilly-Fumé. Nyní již pitelné, ale má koncentraci a strukturu. značné zdroje, které mu umožní pokračovat dlouhé nazrávání na lahvi.
Didier Dagueneau, svérázný, nekompromisní a oddaný vinař, jenž udával taktovku místních vín a zároveň vytvářel prototyp výrazu odrůdy, jemuž se chtěli přiblížit ti nejlepší. Dagueneau se narodil v roce 1956 v Saint-Andelain, Nievre, Burgundsku. Jeho vinařství s 12 hektary vinic ve městě
Saint-Andelain v Pouilly Fumé. Snažil se vytvořit „nejlepší Sauvignon blanc na světě"". Jeho vinařské praktiky byly kombinací náročnosti (extrémně nízké výnosy, ruční sklizeň ve více průchodech ) s neobvyklými, jako je použití koní k orbě půdy mezi révou. Byl popisován jako riskant a experimentátor, s perfekcionistickými postoji v práci a řezání výnosů s cílem dosáhnout nejlepší zralosti. Jeho příběh však skončil v
roce 2008 kdy zahynul při pádu svého ultralightu. Do vinařských bot naštěstí ihned vstoupil jeho syn... Louis-Benjamin. Benjamin rozhodně nezklamal. Dokázal navázat na filozofii svého otce, a přestože tvrdí, že všechny procesy byly nastavené a vyladěné, dává hroznům i výrazu vín kus sebe.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.