Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy Syrah vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Vallée du Rhône - Côtes du Rhône village - suché.
Fermentace v nerezových tancích, kde pak dalších 6 měsíců zůstává zrát. Velmi čerstvé a dobře vyvážené aroma černého rybízu a lékořice. Plná chuť s jemnými až sametovými tříslovinami a ovocnými tóny v delším závěru.Část hroznů použitá na výrobu pochází z regionu
Languedoc. Víno se hodí k vařenému či grilovanému masu.
Rodinnou firmu Jaboulet založil v roce 1834 Antoine Jaboulet. Specializuje se na vína z oblasti Vallée du Rhone. Vinifikace je velmi dlouhá s vyzráváním v dubových sudech. V 80.letech minulého století vybudovala nedaleko Tain nové vinařství a sklepy, kde je uloženo přes jeden
milion lahví. Původní sklepy v Tain l´Hermitage používá pro zrání vín v dubových sudech. Společnost vlastní 91 hektarů vinic. Nejprestižnější z nich jsou kamenité terasy Hermitage, kde se polovina prací musí dělat ručně, bez použití mechanizace. Klenotem rodiny Jaboulet je víno
Hermitage La Chapelle, považované za jedno z nejlepších vín Francie. Jméno mu dala kaplička na kopci nad městečkem Tain, kterou nechal postavit v roce 1235 rytíř Gaspard de Stérimberg po návratu z křížové výpravy. Poté požádal královnu Blanku Kastilskou o svolení usadit
se na tomto kopci jako poustevník (francouzsky Ermitage- poustevna ). Dnes tak na památku jeho hrdinství nese jméno celá apelace Hermitage. Kapličku v roce 1929 koupila firma Jaboulet, je stále jejím majetkem.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.