Vinné brandy - Cognac vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Ugni blanc ( doplněná menšinovým podílem dalších tamních odrůd ) vypěstovaných na vinicích francouzské apelační oblasti Cognac - Grande Petite Champagne.
Proč vytváří Cognac a doutníky tak perfektní kombinaci? Přičichněte k tomuto excelentnímu destilátu a okamžitě to zjistíte. Jeho aroma je absolutně unikátní, stejně jako u doutníků ze Santa Dominga, Kuby, Hondurasu či Nikaraguy. Tento Cognac má krásnou mahagonovou barvu s měděnými odlesky, je perfektně vyvážený s koncentrovanými vůněmi podobnými starému portskému, společně s náznaky pouzdra na doutníky. Tyto vůně jsou typické pro Grande Champagne Premiér Grand Cru Cognac a obecně se projevují po 15-20 letech zrání.
Frapin je výrobce koňaku se sídlem v obci Segonzac, v srdci regionu Grande Champagne ve Francii. Pozemky společnosti Frapin pokrývají 300 hektarů oblasti Grande Champagne, oficiálně uvedené jako Premier Grand Cru du Cognac, z toho 200 ha tvoří odrůdy hroznů Ugni. Frapin byla první společnost, která přišla s mícháním různých ročníků na vytvoření skvělé chuti. Jejich koňak Frapin VSOP získal v roce 2016 uznávané ocenění ""nejlepší koňak VSOP na světě"".
Rodina Frapinů se usadila v jiho-západní Francii již v roce 1270. Původně se zabývali pěstováním vinné révy, později se však začali věnovat výrobě Cognacu. To se stalo zároveň rodinnou tradicí, která trvá již dvacet generací. Rodina Frapinů je také spojena s jednou významnou osobností francouzské historie
- Francois Rabelais autor díla „Gargantua a Pentagruel" z 16. stolet, byl synem Antoine Rabelaise a Catherine Frapinové. Během několika staletí pak rodina Frapinů nashromáždila nejen spoustu cenných zkušeností, ale také více než 300 hektarů skvělých vinic v srdci Grande Champagne.
Zhruba 200 hektarů těchto vinic je osázeno odrůdou Ugni-blanc. Půda v této oblasti je měkká, drolivá a křídovitá stejně jako půda v Remeši v oblasti Champagne. Odtud také pochází název apelace Grande Champagne.Sídlo podniku Frapin se nachází na zámku Fontpinot v Segonzacu v oblasti Grande Champagne.
Na této usedlosti se stále dodržují tradiční metody pěstování hroznů, jejich sklízení, lisování, destilování (v tradičních varnách z červené mědi) i zrání.(dubové sudy z Limousinských lesů). Zároveň však Frapin investuje do modernizace vybavení, restrukturalizace sklepení a v posledních dvaceti letech také do exportního potenciálu.
Cognac Frapin se tak v současné době prodává nejen v Evropě, ale velký úspěch má také v Asii a zejména v USA.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.