Bílé šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Pinot noir vypěstovaných na italských vinicích vinařské oblasti Marche - Pesaro - oblast Focara - suché.
víno vyráběné klasickou metodou zrání v lahvích. Jedná se o mimořádně minerální víno s vynikající kyselinkou a svěžestí a to díky své poloze v bezprostřední blízkosti moře. Perlička vína je hedvábně jemná s dlouhým a konstantním perlením. Aroma je suché a minerální až lehce slané s
nádechem čerstvě pečeného toastu. V chuti je víno čerstvé a plné, zároveň ale osvěžující a dlouhé.
Fattoria Mancini je rodinné vinařství, založené v roce 1861. Vinice o rozloze přibližně 20 hektarů se nacházejí v přírodním parku Mount San Bartolo na severu regionu Marche. Rozkládají se nad velkolepými útesy Focara na pobřeží Jaderského moře, několik kilometrů od města Pesaro.
Chladné mikroklima tohoto úseku severně orientovaného pobřeží a vápencové pískovcové půdy umožňují výrobu dlouhověkých vín s velkou rovnováhou mezi strukturou, hloubkou, čerstvostí a elegancí. Hlavní odrůdou vinařství Fattoria Mancini je Pinot Noir, která byla do této oblasti
zavedena na počátku devatenáctého století napoleonskou správou a kterou rodina kultivuje již po pět generací vinařů. Po dvou stoletích evoluce a adaptace je tento konkrétní Pinot Noir nyní zcela správně považován za lokální hrozen. Vedle toho jsou pěstovány ve Fattoria Mancini i další
typické místní odrůdy: Sangiovese, Ancellotta a Albanella – typická a exkluzivní bílá odrůda z okolí města Pesaro. Fattoria Mancini je v srdci přírodního parku a stále více se zaměřuje na udržitelné vinařství. Aby se zabránilo použití chemických herbicidů, všechny nové vinice byly navrženy
pro plně mechanickou správu půdy a jsou hnojeny místním kompostem. Ve vinařství se zpracovávají jen vlastní hrozny.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.