Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Carignan, Syrah, Grenache a Mourvedre vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Languedoc - Minervois - suché.
Grand cru z Languedocu. Nové kultovní víno z Francie. Jeho příběh začal před více jak 15 lety a letos můžeme ochutnat výsledek - první ročník 2012. Pečlivě vybraná vinice uprostřed apelace Minervois. Vinařství vybudované z původní ovčí farmy v ultra moderní provoz kombinující tradici a špičkové technologie společně s extrémním dodržováním pravidel biodynamického vinařtví a biodiverzity na vinicích. Hned v prvním ročníku získalo toto víno extrémně vysoké ocenění 18/20 bodů v průvodci Bettane + Desseauve 2015 a zároveň Gerard Bertrand získal titul vinař roku. Celkovou filosofii vína lze popsat jako MÍR * LÁSKA * HARMONIE.
Víno z parcely La Liviniere v apelaci Minervois ve výšce 220 metrů nad mořem. . Víno vzniklé biodynamicky. Zrání v dubových sudech po dobu 12 měsíců.
Nalézt vinici Clos d´Ora není nic snadného. Sice se nachází v centru apelace Minervois, ale cesta, která k ní vede rozhodně není označená. Navíc je lemována zídkami z vrstvené břidlice, což z ní dělá romantickou procházku, ale také obtížnou projížďku i v malém osobním voze francouzské provenience. Každopádně nic nenapovídá, že se blížíte k jednomu z vrcholů, ne-li úplnému vinařskému vrcholu Languedocu.
Víno se prodává formou enprimeur. Do ČR je určeno jen 60ks a v současnosti už jen 36 lahví je k dispozici. Staňte se součástí nového kultovního vína již od začátku... Víno bude dodáno ještě před letošními vánoci. Speciální enprimeur cena platí do 20.října.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Georges Bertrand, otec Gérarda, byl v 70. letech vizionářem a průkopníkem výroby kvalitních vín v Languedocu. Jeho vášeň k vínu a nadšení pro inovace byly základem k vybudování moderního vinařství. Již od roku 1975 se na výrobě vína podílel jeho syn Gérard, který se po nenadálém úmrtí otce, v roce 1987, ujímá vedení
Po ukončení své ragbyové kariéry v roce 1992 se již naplno věnuje vedení firmy. Gérard hned od začátku poznal, že se musí přizpůsobit vývoji trhu - zaměřil se na produkci výrazných, harmonických a elegantních vín. Díky kvalitním vínům a „férové" ceně uspěl velmi rychle. Cena „Best France Value" z 2 500 vinařství hovoří za vše.
Základ tohoto úspěchu je přesto jednoduchý: respekt k regionu, zodpovědná práce ve vinicích, kvalitní surovina, kontrolované výnosy, optimální zralost hroznů, ruční sběr hroznů a zrání v sudech respektující harmonii a osobitost každého cuvée.
Gerárd svým myšlením pokračuje ve vizionářství svého otce: „Pokud dnes vysadím vinice, udělám to pro svoje děti". Dnes obhospodařuje přes 270 hektarů vinic na pěti vinařstvích (Château L' Hospitalet, Domaine de Villemajou, Château Laville Bertrou, Domaine Cigalus, Domaine de L' Aigle) a vyváží víno do více než 40 zemí světa.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.