Červené tiché víno vyrobené z hroznů révy vinné odrůdy 100% Nero d´Avola vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Sicílie - suché.
Purpurová barva s fialovými okraji. Intenzivní a kořenitá vůně s dotekem živočišnosti, tóny marmelád, šafránu a bílého pepře. Šťavnatá, čerstvá, suchá chuť s výraznější kyselinou a dobrou tříslovinou.
Nekomplikované víno s aroma tmavého peckovitého ovoce pro každý den.
Vinařství Firriato bylo založeno v roce 1985 a velmi rychle si získalo pozornost vinařských nadšenců i odborníků. Rozkládá se v centru Sicílie, regionu s nejhustší sítí vinic v celé Itálii, nedaleko města Trapini.
Hlavními strůjci úspěchu jsou Salvatore a Vinzia Di Gaetano - jejich podnikatelské nadšení, houževnatost a odhodlanost. Vinice mají rozlohu více než 300 hektarů s převládajícím jílovitým podložím.
Leží ve výšce 150 až 400 m n.m. Filozofií vinařství je vyrábět typická vína z tradičních sicilských odrůd s využitím jejich maximálního potenciálu (Grillo, Catarrato, Ansonica, Nero d´Avola apod.).
Samozřejmě se zde využívá i mezinárodních odrůd, jako Chardonnay, Syrah a Merlot, vhodných i pro sicilské prostředí.
Kvalitu vín zaručuje také spolupráce s vinařskými konzultanty z Austrálie a Nového Zélandu ve spolupráci s winemakrem Firriato Giuseppe Pellegrino. Výsledkem jsou zajímavá vína velmi dobré hodnoty.
Produkce vinařství se z 300 000 láhví ročně v roce 1994 zvýšila na 4 miliony v roce 2004 při zachování vysokého standardu. Motivy a charakter regionu lze nalézt jak na vinětách, tak v obsahu každé láhve.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Vinařství Firriato bylo založeno v roce 1985 a velmi rychle si získalo pozornost vinařských nadšenců i odborníků. Rozkládá se v centru Sicílie, regionu s nejhustší sítí vinic v celé Itálii, nedaleko města Trapini.
Hlavními strůjci úspěchu jsou Salvatore a Vinzia Di Gaetano - jejich podnikatelské nadšení, houževnatost a odhodlanost. Vinice mají rozlohu více než 300 hektarů s převládajícím jílovitým podložím.
Leží ve výšce 150 až 400 m n.m. Filozofií vinařství je vyrábět typická vína z tradičních sicilských odrůd s využitím jejich maximálního potenciálu (Grillo, Catarrato, Ansonica, Nero d´Avola apod.).
Samozřejmě se zde využívá i mezinárodních odrůd, jako Chardonnay, Syrah a Merlot, vhodných i pro sicilské prostředí.
Kvalitu vín zaručuje také spolupráce s vinařskými konzultanty z Austrálie a Nového Zélandu ve spolupráci s winemakrem Firriato Giuseppe Pellegrino. Výsledkem jsou zajímavá vína velmi dobré hodnoty.
Produkce vinařství se z 300 000 láhví ročně v roce 1994 zvýšila na 4 miliony v roce 2004 při zachování vysokého standardu. Motivy a charakter regionu lze nalézt jak na vinětách, tak v obsahu každé láhve.
Zprostředkovaný zážitek ze slunné Sicílie!
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.