Míchaná whisky skotského a kanadského charakteru, ale typické japonské duše. Zraje v dubových sudech a je vyrobena z jednotlivých sladů ve věku nejméně po dobu osmnácti let. Tato whisky s bohatou strukturou má komplexní chuťový profil,
ve kterém se projevuje intenzivní dřevité a ovocné aroma.
Barva: Jantarová
Aroma: Výrazně dubové, třešně s tymiánem a medem
Chuť: Sušené hrozny a meruňky, květinové tóny s perníkovým kořením
Palírna Distillery Sakurao se nachází v japonském městě Hirošima, které leží na pobřeží vnitrozemského moře Seto. Tato přímořská oblast je obdařena přírodním bohatstvím a je orientována naproti místu světového dědictví Miyajima.
Palírna spravuje společnost Sakurao Brewery and Distillery, která se od svého založení, což bylo před více než 100 lety, věnuje vaření piva a destilaci. V této palírně vyrábějí sladovou whisky, obilnou whisky a gin. Při výrobě věnují zvláštní pozornost
každému detailu – výběr ingrediencí z Hirošimy, destilační přístroje vyrobené na míru a použití tradičních anglických metod destilace.
Zde vyráběná sladová whisky prošla procesem, který byl zdokonalen do nejmenšího detailu – mletí sladu, fermentace, dvojitá destilace a sudování. Každý krok je důležitý, aby whisky dosáhla charakteristické silné a jedinečné chuti.
Obilnou whisky zde vyrábějí z japonského ječmene a sladu. Mletý ječmen a slad se přidají do teplé vody a směs se poté zahřívá, aby se škroby v ječmeni rozložily enzymy ze sladu na cukr. Proces, který se zde děje, se nazývá „rmutování“.
Rozmačkaná kašovitá tekutina se ochladí na přibližně 25 °C a přidají se kvasinky, aby se začalo kvašení. Směs se umístí do fermentační nádrže přibližně na 3 dny a po ukončení fermentace bude připravena kaše s obsahem alkoholu asi 10%.
Následně probíhá destilace pomocí destilačního přístroje vyrobeného na míru a techniky pečlivě předávané z generace na generaci již více než 100 let.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.