Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Sangiovese 80%, Cabernet Sauvignon a Merlot 20% vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - suché.
Ser Gioveto byl vytvořen v roce 1985 italsko jako pocta jeho syn Sergio, který začal pracovat po jeho boku v čele vinařství v tomto roce.
To znamená, že křestní jméno tohoto vína je také odkaz na archaické jménem Sangiovese - ""Sangioveto"" - což byl hlavní hroznů rozhodlo, že nové víno. 10% Cabernet Sauvignon a 10% Merlot se mísí s ušlechtilou nativní révy vytvořit víno ??velkou strukturou a vlastnostmi, vyrobený z nabídky vinařství nejlepších hroznů.
Stárnutí ve francouzských dubových sudech za 9-14 měsíců obohacuje Víno je aromatické komplexnosti se zvýšeným smyslem pro rovnováhu a elegance.
Zářivě rubínově červené barvy, Ser Gioveto uvolňuje teplo, atraktivní aroma černých třešní, švestek a černého rybízu sirup, následovaný balsamico poznámky s pikantní úpravou kůže a sladkého tabáku, a může mít své vlastní s plnou chutí pokrmů díky jeho asertivní tříslová poznámka.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Společnost Rocca delle Macie se zrodila v září roku 1973 na troskách statku ze 14. století v srdci Chianti v provincii Siena. V té době tvořil veškerý její zemědělský majetek hektar vinic a 500 olivovníků. Společnost postupně zakoupila čtyři velké usedlosti a další menší zemědělské podniky, a tak dnes vlastní více než 300 hektarů plně úrodných vinic a přibližně 15 000 olivovníků. Sklep vybavený nejnovějšími technologiemi má kapacitu přes 50 000 hektolitrů a je zde více než 7 000 dubových a barikových sudů, ve kterých zrají vysoce kvalitní a prestižní vína. Přibližně 40% produkce se prodává do zahraničí. Hlavními odběrateli jsou Velká Británie, Německo, USA, Švýcarsko, Japonsko, Kanada a Rakousko. Dnes je Rocca delle Macie synonymem pro kvalitu. Pečlivě spravuje 300 hektarů odrůdových vinic, z nichž je 160 jejím majetkem (nacházejí se na statcích Fizzano, Sant´ Alfonso, Le Macie, Le Tovolelle nel Chianti Classico a Campomaccione v oblasti Morellino di Scansano). Vhodná poloha vinic, ideální klimatické podmínky, pečlivý výběr odrůd a půd jsou základní kameny výjimečnosti produktů společnosti. Dílo završí moudré rozhodování a tvrdá práce člověka: organické hnojení, zelené stříhání, řízený a ekologický boj proti škůdcům a ručně prováděné vinobraní.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.