Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 70% Corvina, 20% Rondinella a 10% Molinara vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Veneto - Valpolicella - suché.
Technologie výroby tohoto vína se nazývá „ripasso“, což znamená, že na kvasničné kaly po stočeném Amarone se na jaře po sklizni přečerpá mladá Valpolicella, která tím získá na bohatosti a hutnosti. Má temně karmínovou barvu, opulentní vůni peckovin s dotekem naložených sušených švestek v armaňaku.
V chuti je hutné a žvýkavé, s elegantní nasládlou koncovkou.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Obchodní společnost Tinazzi byla založena v průběhu 60. let v Cavaion - Verona - Itálie, Eugeniem Tinazzim a nyní je pod vedením již třetí generace této rodiny, která měla vždy hlubokou vášeň pro vína a hrozny.
Firma Tinazzi začínala podnikat jako malá, ale ambiciózní společnost. Od začátku demonstroval syn zakladatele, Gian Andrea Tinazzi, svou poctivost, dovednosti a vášeň (ctnosti, jež zdědil po svém otci, a které podle něj musí vždy přijít dříve, než všechny ostatní).
Kousek po kousku vytvořil stávající business, založený na respektu a poctivosti, s jeho pěti významnými společnostmi: "Casa Vinícola Tinazzi", "Tenuta Valleselle", "Ca 'Isidora" ve Venetu, "Feudo di Santa Croce "v Apulii a" Vignali Roccamora "na Sicílii.
Nyní jsou společnosti řízeny a vedeny na mezinárodním trhu Gianem Andreou Tinazzim (majitelem), Giorgiem Tinazzim (syn) a Francescou Tinazzi (dcera), která má na starosti řízení obchodní činnosti a Giuseppem Gallo, který je zodpovědný za výrobu a Francem Michelettim (vedoucí správy).
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.