Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůd vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Languedoc Roussillon - Cotes de Roussillon - sladké.
Archivní a velmi vzácné víno, jehož barva se pohybuje kolem kaštanu a koňaku. Ve vůni se postupně uvolňují aroma medu, bylinek, likéru, starého koňaku a jemné dubové tóny, konkrétně starý sud po sherry víně. Chuť kopíruje vůni až na příjemnou hřejivou sladkost podpořenou dolihování.
Víno má velmi dlouhou dochuť a je na vrcholu zrání. Opravdu skvělý zážitek ochutnat tento hroznový nektar z jižní Francie.
Temná rudá barva s fialovými okraji. Bohaté a výrazné aroma s tóny červeného ovoce, povidel a kakaa. Sytý chuťový projev má základ v červeném a černém ovoci, dále se přidává čokoláda a lehká pepřovost.
Dlouhý a teplý závěr má krásně zakomponované třísloviny, které dávají ještě pár let k dobru tomuto vínu.
Gerard Bertrand - vinařská firma a její majitel nesou stejné jméno. Gerard Bertrand navazuje na tradici započatou jeho otcem, která kombinuje nadšení pro víno, středomořský způsob života a snahu o vytvoření moderního produktu v souladu s tradičními způsoby pěstování a výroby vín.
Vytyčeným cílem firmy Gerard Bertrand je pozvednout Languedoc mezi prestižní francouzské a světové vinařské oblasti.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
Georges Bertrand, otec Gérarda, byl v 70. letech vizionářem a průkopníkem výroby kvalitních vín v Languedocu. Jeho vášeň k vínu a nadšení pro inovace byly základem k vybudování moderního vinařství. Již od roku 1975 se na výrobě vína podílel jeho syn Gérard, který se po nenadálém úmrtí otce, v roce 1987, ujímá vedení
Po ukončení své ragbyové kariéry v roce 1992 se již naplno věnuje vedení firmy. Gérard hned od začátku poznal, že se musí přizpůsobit vývoji trhu - zaměřil se na produkci výrazných, harmonických a elegantních vín. Díky kvalitním vínům a „férové" ceně uspěl velmi rychle. Cena „Best France Value" z 2 500 vinařství hovoří za vše.
Základ tohoto úspěchu je přesto jednoduchý: respekt k regionu, zodpovědná práce ve vinicích, kvalitní surovina, kontrolované výnosy, optimální zralost hroznů, ruční sběr hroznů a zrání v sudech respektující harmonii a osobitost každého cuvée.
Gerárd svým myšlením pokračuje ve vizionářství svého otce: „Pokud dnes vysadím vinice, udělám to pro svoje děti". Dnes obhospodařuje přes 270 hektarů vinic na pěti vinařstvích (Château L' Hospitalet, Domaine de Villemajou, Château Laville Bertrou, Domaine Cigalus, Domaine de L' Aigle) a vyváží víno do více než 40 zemí světa.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.