Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 80% Mourvedre a 20% Grenache vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Provence - Bandol - suché.
Půda ve vinici je chudá, skládá se převážně z vápence, pískovce a svrchní křída mořské břidlice.Mořský vzduch ze zálivu Bandol vyrovnává kyselost terroir a nízkými srážkami.
degustace
Garnetové roucho.
Komplexní vůně červeného ovoce, lesní jahody, kůže a koření - stejně jako náznak lékořice a svěžesti.
Živé na zkus se zakulacenými taniny což přispívá k celkovému dojmu v ústech.
V roce 1896 se mladý inženýr agronomie Marcel Ott, po své vinařské pouti napříč Francií, zastavil na březích Středozemního moře a objevil vinařskou půdu, která jej inspirovala - Provence! Na konci 19. století zničila phyloxera všechny vinice a lidé nové osázení příliš uspěchali, takže vyráběná
vína nebyla valné kvality. Marcel Ott tedy své vinice znovu přesázel ušlechtilými odrůdami, aby tak dal znovu vzniknout velkým a důstojným vínům z Provence. Generace za generací pěstují své hrozny v souladu s přírodou, čerpají ze zkušeností svých předků i přesto, že jdou s dobou. Vinařství se
skládá ze tří domén, které Marcel Ott postupně získal: Château de Selle (1912), Clos Mireille (1936) a Château Romassan (1956). Z Domaines Ott* pochází bílá, červená a růžová vína. Prioritou vinařství je produkce výjimečného růžovéhomvína, toho nejjemnějšího na světě - Coeur de Grain
- jenž je vyráběno na všech třech doménách. V roce 2004 se vinařství Domaines Ott* připojila k Champagne Louis Roederer. Od roku 2009 vedou všechny tři majetky Christian a Jean-François Ottovi - jedná se již o čtvrtou generaci vinařů, kteří dodávají svá vína na ty nejlepší stoly prestižních restaurí po celém světě. 60% lahví z celkové produkce vinařství
zůstává ve Francii, zbylých 40% putuje do zahraničí.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
V roce 1896 se mladý inženýr agronomie Marcel Ott, po své vinařské pouti napříč Francií, zastavil na březích Středozemního moře a objevil vinařskou půdu, která jej inspirovala - Provence! Na konci 19. století zničila phyloxera všechny vinice a lidé nové osázení příliš uspěchali, takže vyráběná vína nebyla valné kvality. Marcel Ott tedy své vinice znovu přesázel ušlechtilými odrůdami, aby tak dal znovu vzniknout velkým a důstojným vínům z Provence. Generace za generací pěstují své hrozny v souladu s přírodou, čerpají ze zkušeností svých předků i přesto, že jdou s dobou. Vinařství se skládá ze tří domén, které Marcel Ott postupně získal: Château de Selle (1912), Clos Mireille (1936) a Château Romassan (1956). Z Domainess Ott* pochází bílá, červená a růžová vína. Prioritou vinařství je produkce výjimečného růžového vína, toho nejjemnějšího na světě – Coeur de Grain – jenž je vyráběno na všech třech doménách. V roce 2004 se vinařství Domaines Ott* připojili k Champagne Louis Roederer. Od roku 2009 vedou všechny tři majetky Cristian a Jean-François Ottovi – jedná se již o čtvrtou generaci vinařů, kteří dodávají svá vína na ty nejlepší stoly prestižních restaurací po celém světě. 60 % lahví z celkové produkce vinařství zůstává ve Francii, zbylých 40 % putuje do zahraničí.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.