Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nero d´Avola vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Sicílie - suché.
jedinečné víno, výraz různých území s různými klimatickými vlastnostmi, které vystihují ryzí sicilský charakter a rozmanitost, pomyslnou mozaiku identity, chcete-li. V rozmanitosti 4 teritorií kde se pěstuje Nero d’Avola pro toto víno, leží jeho velká enologická komplexnost. Barva je červená
s intenzivní fialovou tóninou. Na patře představuje zajímavou paletu zralých červených plodů, s elegantní a sametovou chutí a v závěru zahrajou měkké taniny. V ústech zanechává příjemný pocit koření středomoří a nádech kakaa.
Příběh vinařství Ermes má kořeny v nedávné minulosti ničení a rekonstrukce. Během noci mezi 14. a 15. lednem 1968 zničilo ničivé zemětřesení část malých měst v belickém údolí, jako jsou: Gibellina, Salaparuta, Poggioreale, Partanna, Santa Ninfa, Salemi, Santa Margherita z Belice,
Montevago a Sambuca. na Sicílii. Ze stejné země, kde bylo tolik vzato, se skupina mladých pěstitelů hroznů rozhodla začít znovu a vydala se na cestu evoluce. V roce 1998 bylo provedeno sociální a ekonomické vykoupení zakládáním vinařství Ermes, jehož sídlo se nachází v srdci
údolí Belice, mezi obcemi Gibellina a Santa Ninfa. V současné době je vinařství Ermes jedním z nejdůležitějších producentů celého ostrova, má 2 355 členů a kolem 10 000 hektarů vinic mezi Trapani, Agrigento a Palermo. V těchto oblastech jsou pěstovány s vášní a obětují nejlepší
výběr domácích a mezinárodních odrůd. V srdci Sicílie, s jedinečným územím charakterizovaným odlišným mikroklimatem a půdami různého geologického původu. Vinařství pracuje v rámci ekologického pěstování s nejvýznamnějšími a uznávanými původními odrůdami.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.