Stárnutí této tequily trvá po dobu 4-6 měsíců v amerických dubových sudech. Sestavená pro ty, kteří se nestydí vyhýbat silné agáve chuti. Zlatá barva s vůní citrusů. Trocha ovoce a pikantní pepř, který je cítit po každém doušku.
•tequila se smí vyrábět jen z modré agáve (Webrovy agáve/Agave tequilana)
•botanický název agáve – řecky vznešený/impozantní, se ujalo asi před 100 lety
•agáve existuje kolem 400 druhů, ale jen modrá agáve obsahuje nejméně hořkého chlorofylu a je vhodná na výrobu tequily
•při nakvašování je agáve zahřívána párou v pecích
•tequila se smí vyrábět pouze v pěti státech Mexika a jejich stanovených oblastech: Jalisco, Guanajuato, Michoacán, Nayarit a Tamaulipas
•většina produkce tequily pochází ze státu Jalisco
•na každé láhvi tequily by mělo být označení NOM a číslo
•název NOM znamená zkratku ""Normas Official Mexicana""
•mexický patentový úřad (NOM) zakazuje používání hmyzu anebo larev v případě tequily
•tequila musí být ze zákona minimálně 2x destilována
•jen pravá tequila ze 100 % agáve smí být označena na etiketě “100% Puro de Agave, 100% de Agave, 100% Agave Azul”
•dne 27.5.1997 byla tequila na zasedání Evropské Unie v Bruselu uznána jako typický nápoj, který se může vyrábět pouze v příslušné oblasti dané země jako tomu je u koňaku šampaňského, single skotské či grapp
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.