Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 90% Sangiovese a 10% Cabernetu Sauvignon vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Chianti Classico - suché.
Jsou použité nejlepší hrozny z regionů Santa Cristina, Péppoli a Badia a Passignano. Víno fermentuje v jedno až dvouletých „barikových"" sudech. Po ukončení fermentace se vína z různých oblastí smíchají a dále zrají 14 měsíců v sudech. Tmavá inkoustová neprůhledná barva. Ve vůni rustikální a animální tóny s dotykem vyzrálého ovoce a pepře. Je to plné, hladké víno s příjemnou tříslovinou a kulatým, dlouhým závěrem. Výborné s hovězími nebo přírodními steaky.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Antinori má velmi dlouhou a pestrou rodinnou historii, která trvá již po 26 generací, a rodina vyrábí vína již přes 600 let. Giovanni di Piero Antinori se stává v roce 1385 součástí „Arte Fiorentina dei Vinattieri". Veškeré firemní inovace v celé historii si rodina vždy osobně kontrolovala.
Vinice Tenuta Tignanello, proslulá matka slavných vín Tignanello a Solaia, je klenotem mezi majetky Antinori. Leží v samém srdci Chianti Classico, cca 30 kilometrů od města Florencie. Vinařství zde bylo vybudováno v 16. století. Antinori koupil Tignanello počátkem 19. století. Celkově pokrývá 325 hektarů, na 147 hektarech jsou vysázeny vinice. Samotné Tignanello má rozlohu 47 hektarů, nedaleko ležící Solaia 10 hektarů. Tyto vinice leží v nadmořské výšce 350-450 metrů, kde si mohou hrozny užít teplých dnů i chladných nocí.Rodina Antinori zde začala experimentovat s odrůdami typu Cabernet již ve dvacátých letech minulého století.Ve velmi malém množství jsou zde také odrůdy Syrah, Pinot Nero a Merlot.
Hrozny jsou sklízeny na přelomu září a října, proces výroby i staření probíhá ve starých sklepích vinařství Tignanello o rozloze 2 300 m2. Do vlastnictví patří také 7 hektarů olivovníků.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.