Kilchoman expression Small Batch je limitovaná edice od Le Comptoir Irlanda, kterou vybrali odborníci společnosti. Malá dávka z Islay's Farm Distillery, Kilchoman.
Tento dram je součástí série Small Batch z palírny, která předvádí svůj kouřový duch v různých sudových zráních. Samotná whisky zrála v kombinaci 70 % sudů po Bourbonu, 5 % sudů po sherry Oloroso a 25 % sudů po koňaku - výsledkem je komplexní a sofistikovaný finální produkt.
Konečným výsledkem je destilát, který nabízí tóny kandovaných jablek, hrušek a třešní, skořice, hřebíčku, muškátového oříšku, popelavého rašelinového kouře, květinového medu, páleného dubu, rancio a tabákového kouře.
Nádherná kombinace rašelinové whisky Kilchoman's a květinového ovoce typického pro sudy s koňakem.
Lahvováno na sudovou sílu 50,6 % ABV, bylo vyrobeno pouze 1260 lahví.
KILCHOMAN je naprosto unikátní, tradiční farmářská destilerie. Farma vznikla v roce 2005 jako osmá destilerie v Islay, jediná za posledních 125 let. Partnetský projekt Antonyho Willse a Marca Frenche začal rekonstrukcí malé farmářské vesničky o několika domech a kaple na pláži Kilchoman. Filozofií
destilierie se stejným názvem je tradiční výroba single malt. Jako jediná destilerie ve skotsku používá vlastní ječmen. Vlastní výrobna sladu (jako jedna ze 6-ti destilérií ve skotsku), lokální rašelina, destilační kotel, který je zahříván otevřeným ohněm, fermentační nádoby ze dřeva, místní voda, která
protéká rašeliništěm. Zrání probíhá z 80% v sudech od Bourbonu z Kentucky, 20% v sudech od Sherry Oloroso. Ječmen, který zbývá jako vedlejší produkt, je používán jako hnojivo na farmářských polích nebo jako krmivo pro místní dobytek. Kilchoman je zároveň nejmenší destilerií ve skotsku s roční
produkcí 100.000 L whisky, což je zhruba týdenní produkce ostatních destilérií. Kilchoman není ojedinělý pouze v systému výroby, ale i v tom, že vyrábí pouze jeden produkt a to single malt.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.