Oblast Marlborough se nachází na severu jižního ostrova, je největší a zároveň i nejmladší vinařskou oblastí Nového Zélandu. První vinice byly vysázeny v 70. letech minulého století. Značné teplotní rozdíly, dávají místním vínům velmi intenzivní aroma a výraznou svěžest. Více než 40% viničních ploch je osázeno odrůdou Sauvignon Blanc, daří se zde i odrůdě Chardonnay (tvoří 30% viničních ploch) a Pinot Noir. Právě pro své vlastnosti začaly novozélandské Sauvignony slavit úspěchy u milovníků vín a začaly být uznávány mnohými odborníky. Do té doby bylo považováno za baštu Sauvignonu údolí řeky Loiry ve Francii, hlavně vína ze slavných apelací jako Sancerre a Pouilly Fumé. Sauvignony z Marlborough poskytly oproti vínům z Loiry konzumentům méně travnatých tónů a více zralého ovoce, komplexnosti ve vůni s líbivějším harmonickým projevem v chuti. Zejména v mladých Sauvignonech je dostatek aromat připomínajících angrešt, listy rybízu, limetky a papriky, které věkem ustupují do jemných ovocných tónů.
Rodinný podnik Babich se od skromných začátků v roce 1916 vypracoval až po nejlepšího producenta vína, jakého Nový Zéland může nabídnout. Za vším stojí léta neúnavné práce a vášeň, díky kterým se naučili vše potřebné pro výrobu toho nejlepšího vína, jenž se nyní vyváží do celého světa. Víno pochází z té nejlepší a pečlivě vybrané půdy Nového Zélandu. Dlouhodobý úspěch vinařství je pak postaven na historii vášně, tvrdé práce, udržitelnosti a inovacích. Vína Babich vznikla z lásky k vínu, spolu s respektem a spojením s půdou. V roce 1916, ve věku pouhých 20 let, vyrobil Josip Babich své první novozélandské víno – pod jménem Babich Brothers. S odkazem poctivých zemědělských tradic a touhou vyrábět pouze vína nejvyšší kvality tak založil základy toho, co jsou Babich vína dnes. Tři generace milovníků vína, kteří všichni chtěli zákazníkovi dodat ten nejlepší produkt, jenž nese tu nejlepší hodnotu pro každou příležitost.
Vinařství vlastní 410 hektarů vinic a z několika dalších hrozny nakupuje. V současné době vlastní vinice ve všech hlavních vinařských oblastech Nového Zélandu :
Filosofie vinařství - „Mít vinice ve správném regionu, na těch nejlepších polohách a pěstovat tam správné odrůdy. Snažíme se vytvořit vína, která jsou stylová a vytváří dojem lehké pitelnosti.“ Joe Babich
Vize vinařství - vrodinném vinařství Babich věří, že budou pokračovat ve výrobě a prodeji novozélandských vín světové třídy. Budou pracovat s vášní a bezúnavně, aby vytvořili renomé vín prostřednictvím oddanosti vinicím, výrobě vína, předání jejich hodnot zákazníkům. Kultura vystavěná kolem poctivosti, respektu, zdravého řízení a udržitelných praktik životního prostředí, jak byly založeny zakladatelem a pokračovány následujícími generacemi, je povedou po dalších sto let. Ve vinařství Babich milují víno a je to jejich způsob života. Ve snaze o dokonalost, si všímají každého detailu. Každé rozhodnutí, které udělají – od nákupu půdy po etikety na lahvích a všechno mezi – dělají ve snaze být nejlepší a nejvyspělejší ve svém oboru. Jsou nekompromisní, co se týče kvality, a jsou vedeni svými hluboce zakořeněnými hodnotami a vírou dodat zákazníkovi kvalitu a hodnoty.
oficiální stránky vinařství : www.babichwines.co.nz